Pataki tálban sült félbarna kovászos kenyér - teljes kiõrlésû tönkölyliszttel, természetes kovásszal. Természetesen.

2012-02-28

sponsored links



Üdvözítõ, hogy most már elmondhatom azt, hogy tömeges az érdeklõdés a természetes kovász nevelésére és kovászos kenyérsütésre.
Szívbõl örülök annak, hogy egyre többen követtek ebben, hiszen valljuk be, akkor, amikor ebbe belekezdtem (több mint két éve), csak homályos és gyakran ellentmondó forrásokra leltem, melybõl mára használható technológiát sikerült összeraknom, kifejlesztenem, összegeznem.

Egyszerû, világos, és mai kornak megfelelõ összegzést, hiszen a visszamaradt morzsalékokból való kovászélesztés, vagy a szomszédokkal való kovász "cserekereskedelem" mára idejét múlta. A természetes kovász viszont nem, még ugyancsak napjainkban van legfõként létjogosultsága, amikor a hozzáférhetõ kenyerek minõsége nem kielégítõ.
Érdemes hát, az élesztõt és az öregtésztát kovászra lecserélni - boldoggá tesz, hogy - látom, ezt egyre többen teszitek meg!

Az egészséges báziskovász nevelésére számtalan bejegyzésben adtam instrukciókat, ezekbõl bárki elindulhat. Az összegzõ tanulmányom is hamarosan elkészül és közkinccsé teszem.

Számtalan kenyérsütési technikát is bemutattam már, mindenki kiválaszthatja a neki legkézenfekvõbbet, melyhez eszköztárral rendelkezik. Naponta kapok leveleket ezzel kapcsolatban, így igyekszem bemutatni, amit csak lehet.

Legutóbb mázas cserépben sütöttem békebeli kovászos fehérkenyeret, mondhatom tökéletes végeredménnyel. Tehát a cserépben sütés is az egyik legalkalmasabb módja a kenyérsütésnek:

Békebeli kovászos fehérkenyér - dagasztással, természetes kovásszal, cserépben sütve


Tudjátok, nekem nem kenyerem a gépi dagasztás, a véleményem az, hogy - nem csak - a kovászos kenyérnek jót tesz, a többszöri, könnyed dagasztás. Természetesen géppel is dagaszthattok, de ezzel oda a fele "élvezet".
A jó múlt korában láttam egy ismeretterjesztõ mûsorban, hogy a legjobb udon tésztát a mai napig - pucér! -lábbal tapossák. Gépi úton lehetetlenség olyan minõségû udon tésztát elõállítani, mint hagyományos módszerrel, lábbal taposva. Az ezt a híres ...

Folytats a blogon ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s