2 órás kenyér
sponsored links
Több helyen is láttam már ezt a receptet, úgyhogy a kipróbálása mellett döntöttem. Jól tettem, a végeredmény egy ropogós héjú, puha belsejû kenyér lett. 2 óra alatt el is készült, semmi bonyolult nem volt benne.
Hozzávalók: 1/2 kg finom liszt, 1 csomag porélesztõ, 3 dl meleg víz, 1,5 dl tej, 1 evõkanál só, 1 evõkanál cukor, lenmag.
A lisztet kimértem, hozzáadtam a porélesztõt és a sót, majd hozzáöntöttem a meleg víz-tej-cukor keveréket. Jól összekevertem a hozzávalókat, és egy nokedli-tészta jellegû masszát kaptam. A tálat letakartam egy konyharuhával, és hagytam kb. másfél órát pihenni a kenyértésztát.
Egy jénait közben betettem a hideg sütõbe a tetejével együtt, és ...