Békebeli kovászos fehérkenyér - dagasztott, természetes kovásszal, cserépben sütve
sponsored links
Ahogyan írtam a diós gyökérkenyérnél (paillasse) a kovász, amivel dolgozom maga a tökély, érett, a belõle sült kenyér belseje bársonyos, a héja ropogós, a kenyér inkább habkönnyû, mint nehézkes vagy sûrû, és nincs savanyú íze.
Említettem, hogy készül egy tanulmányom kovász ügyben. Úgy érzem, hogy a technológiámat mindenképpen összegeznem kell, hiába, több mint két évet dolgoztam rajta.
A gyökérkenyerek is csodásak lettek, ezeket dagasztás nélkül készítettem. A dagasztás nélkül készült kenyerek rusztikusabbak, sûrûbbek, én úgy szoktam mondani, hogy olyan bruschettának valók. Úgyhogy készítettem pár nagyszerû szendvicskrémet hozzájuk valamint néhány egyszerû, de nagyszerû szendvicset belõlük. Természetesen mind be fogom mutatni!
Gondoltam egyet és másnap máris aktiváltam a kovászomat, újabb kenyerekhez. Elhatároztam, hogy sütök egy olyan igazi békebeli kovászos kenyeret, de ez esetben, cserépben. Igyekszem minden sütõalkalmatosságot kipróbálni, hogy kinek mire van lehetõsége, abban süthesse meg. Mondhatom, nem sültem fel a cseréppel sem. Az egyik legszebb és legfinomabb ...