Diós-napraforgómézes kovászos kenyér - szinte már kalács. Természetes kovásszal, természetesen.

2012-03-09

sponsored links


Nem beszélek a levegõbe. Az a természetes kovász technológia, amit kifejlesztettem és alkalmazok, az nem savanyítja meg a belõle sült kenyeret. Élesztõ hozzáadása nélkül is könnyû, levegõs, szinte olyan, mintha kalácstészta volna. 

Most is kétféle ízesítéssel sütöttem belõle kenyeret, az egyik ez a csodás, mézes-diós rúdkenyér.
Ahogyan a magvas gyökérkenyereknél a napokban elmondtam, a kísérletezõ korszakban vagyok, most édes kenyeret sütöttem a házilag készült nutellához és a BBQ marhaoldalashoz, amit még nem is mutattam be. Ígérem, hamarosan szerkesztésre kerül.

A kísérlet tárgya igazából nem is az ízesítés volt, hiszen már számon sem bírom tartani mennyiféle ízesítéssel sütöttem kovászos kenyeret,gyökérkenyeret az elmúlt két évben.
Házi kenyérsütésrõl szóló "rovatomban" visszanézhetõ. Tehát nem új keletûek a felismeréseim, de látom, egyre több követõre találok, egyre több kovászos kenyeret látok a blogokban.

A kísérlet tárgya sokkal inkább a kovász mennyiségének növelése volt, vajon javít-e egy olyan kenyér ...

Folytats a blogon ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s