Egyszerû búza lepénykenyér - pita, tortilla vagy kenyér helyett
sponsored links
Érdekes, fúziós vacsorát készítettem tegnap, sok fûszeres, sovány hússal és sok zöldséggel. Valahogyan mégis kívánkozott mellé még valami köretféle, de sem a krumpli, sem a rizsköret nem vonzott. Gondoltam, bedagasztok egy pitát, de annyi "macerához" nem volt már sem idõm, sem kedvem. Akkor ugrott be, hogy készítek egy egyszerû lepénykeret búzalisztbõl.
Két okból is úgy döntöttem, hogy a vacsorától külön jelentetem meg ezt a lepénykenyeret, az egyik, hogy hosszúra sikerült a menüsor, a másik, hogy ötletet adjak, hiszen egy egyszerû pástétom vacsorához is kiváló, ez a kenyér. Legalábbis a családom rettentõen szereti ezt a lepénykenyeret.
A tortilla lepényem búzalisztre írt változatát vettem alapul. A gyors fajitas vacsoránál írtam róla, nekem nagyon bevált. A kukoricaliszttel készülõ változatával nehezebb dolgozni és sajnos az törik is egy kicsit, de ez nem véletlen. A torilla lepényt masa harinából kellene készíteni, hogy rugalmas legyen, a masa harina már egy elõkezelt kukoricából õrölt lisztféle.
Visszatérve ehhez a lepénykenyérhez, érdemes akár dupla adagot is bedagasztani belõle, mert egészen biztos, hogy másnap is népszerû lesz.
Ugyanakkor én úgy vagyok ezzel, hogy nem szeretem a maradékkal vagy a nagy mennyiséggel túlfogyasztásra sarkalni a családomat. Néha bebukom ezt, mert másnap ismételnem kell, de valamit valamiért, ha így esik, bevállalom.
Hozzávalók 4 nagy, 6 közepes, vagy 8 kisebb lepényhez: ...