Indiai konyha: naan kenyér és korma
sponsored links
Másfél éve kezdõdött a rajongásom az indiai éttermek iránt. Mirjam születése elõtt be is jártuk a budapesti indiai éttermek javát, és sehol sem kellett csalódnunk. Ahogy jön a tavasz, lassan ismét kimozdulhatunk majd, de addig is a vasárnapi ebédbe csempésztünk némi egzotikumot.
Azért nem a chicken korma elkészítését részletezem, mert bevallom, a könnyebbik utat választottuk, mégpedig egy elõre elkészített szósz segítségével. A csirkemellek pirítása nem volt nagy feladat, így egy saját alkotással kellett megpróbálkoznom. Indiai kaja nekem elképzelhetetlen naan kenyér nélkül, ezért - és mert nem rajongok a rizsért -belevágtam. De elõbb még vessünk egy pillantást a szósz címkéjére. Az indiai marketing gyöngyszeme: a szósz, ami versenytársánál sokkal finomabb... Mondhatni: Testsieger, Gut (2.1)
Na de vágjunk bele, hogyan is készült a lakótelepi kemencében autentikus naan kenyér. A naan irodalma megoszlik két fõbb módszer között: sütõben, illetve serpenyõben készült. Én végignéztem a receptek mellé csatolt képeket, és amelyik leginkább hasonlított az éttermekben látott változatra, az lett a nyerõ. Így egy serpenyõs megoldásra számítsatok.
Hozzávalók:
50 dkg liszt
fél kocka (kb. 2,5 dkg) élesztõ,
1,5 dl natúr joghurt,
2 evõkanál étolaj,
1 mokkáskanál só ...