Juharszirupos kenyér pirított dióval
sponsored links
A dió és a juharszirup fantasztikus páros! A kenyér elkészítésének a módja alapjában véve megegyezik a mindennapi kenyeremével, de annál tömörebb szerkezetû. Javarészt teljes kiõrlésû lisztbõl, és szárírott élesztõvel készítettem, godolom, hogy ezek miatt sem lett lazább. Vagy valamivel több élesztõ kellett volna bele. Mindenesetre én továbbra is a friss élesztõt részesítem elõnyben, sokkal szívesebben dolgozom vele, ezt a kenyérkét is ki fogom próbálni azzal is.
A tömörsége ellenére be kell valljam, hogy nagyon jól sikerült, juharszirup helyett pedig egy enyhén sóvirágos makadámdiókrémmel is pompás ínyencség. Akinél van otthon diólikõr, kóstolja csak meg vele, garantáltan nem fog csalódást okozni!
De mivel alapjában véve nem egy édes kenyér, ezért ízlés szerint bármivel, sós feltéttel is fogyasztható.
Hozzávalók
350 g teljes kiõrlésû búzaliszt
150 g sima búzaliszt
6 g finom tengeri só
20 g szárított élesztõ
100 g pirított, majd durvára tört dióbél ...