Kenyér Zero-6 lisztbõl
sponsored links
Az elõzõ diétás kenyér próbálkozásom után kaptam egy felkérést, hogy próbáljam ki a Zero-6 lisztkeveréket. Elsõ gondolatom az volt, hogy visszautasítom, mert egyrészt nem akarok lisztkeverékekbõl kenyeret sütni, még akkor sem, ha azok diétásnak vannak kikiáltva, hiszen én épp azért (is) dagasztok itthon, hogy mindenféle adaléktól mentes kenyér kerüljön az asztalunkra, másrészt nem célom a blogot ilyen irányba vinni.
Végül aztán gyõzött a kíváncsiságom, hogy az elõzõ kipróbált liszthez képest ez vajon mit tud, ráadásul azóta is kapom a segítség kérõ leveleket olyanoktól, akik ezekben a lisztkeverékekben hisznek. Õszinte leszek, én sokáig megpróbáltam lebeszélni mindenkit ezekrõl, ajánlottam helyette olyan kenyereket, amik szinte csak rozslisztbõl és magvakból készülnek adalék nélkül, de legtöbbször hiába, valamiért nem hisznek azokban...
Ez a liszt, a Zero-6, jelentõs mértékben csökkentett szénhidrát tartalmú Dia-Wellness lisztkeverék, ami igen gazdag élelmi rostokban, méghozzá kukoricarostban. Bõvebben a lisztekrõl itt.
A csomagoláson az összetétel mellett annyi van feltüntetve, hogy 20-80 %-ban lehet keverni a hagyományos liszttel. magyarul, lehet próbálkozni kinek milyen arányban tetszik.
Elsõ nekifutásra, az elõzõ tapasztalatok miatt csak kis százalékban kevertem a kenyérliszthez keveréket. 35 dkg finomliszthez tettem 15 dkg Zero-6 lisztet, ehhez adtam 15 dkg öregtésztát és 1,5 dkg élesztõt. Kíváncsian figyeltem, hogy vajon milyen lesz a tészta dagasztás közben. Meglepõen ruganyos volt, egészen úgy viselkedett, mint a hagyományos tészta. Annyi volt mindössze a ...