Kenyér-mánia

2012-03-04

sponsored links


Volt félóra szabadidõm, így úgy döntöttem, kicsit jobban utánolvasok a kenyér- mizériának.
Az elsõ tanulság, hogy fél óra semmire sem elég ebben a témában.
Ahogy egyre többet és többet olvastam kedvenc kenyér- szakértõ blogjaimon ( Millie és Limara), elõször összezavarodtam, majd még jobban összezavarodtam, aztán úgy éreztem, elveszek a szakkifejezések tengerében, majd el is keseredtem: ez TÉNYLEG ennyire bonyolult?
Lássuk csak:

- van az öregtészta
- a lefagyasztott öregtészta
- a feléleszett öregtészta
- a kovász
- az aktív kovász
- a kovászmag...
És még sorolhatnám...

Számomra a kovász eddig azt jelentette, hogy bemegyek egy reformboltba és veszek fél kiló szárított kovászt- kiderült, hogy ez tök mesterséges ( valóban így van???) Akkor én eddig mesterséges kenyereket sütöttem csak, és azokra voltam olyan büszke?

Soha, semmit nem adok fel egykönnyen, az egész kenyérsütési- tanulási procedúrát sem, így olvastam, jegyzeteltem, és a következõ konklúzióra jutottam:

1. az öregtészta nem bonyolult, mindössze elõzõ este el kell készíteni. Ha szombat reggel eldöntjük, hogy dobjunk össze egy kenyeret, akkor az nem lesz öregtésztával, nem ...

Folytats a blogon ... jajdefinom.blogspot.com/2012/03/kenye...

sponsored links

Keres?s