Polarbrød, a sarkvidéki kenyér
sponsored links
Norvégiában is lehet kapni ezt a svéd eredetû kenyeret, ami elég népszerû, fõleg a gyerekek körében. Az egyik képen a jellegzetes édeskés tejszínes barna sajttal fényképeztem, csak, hogy megmutassam mit esznek a norvégok. Nálunk csak Aranyember szereti ezt az édes, émelygõs tejszínes sajtot, nekem hányingerem van, ha megkóstolom, meghagyom ezt inkább a norvégoknak. Maga a kenyér elkészítése tényleg egyszerû, elég sok lesz ebbõl a mennyiségbõl, de kiválóan fagyasztható. A receptet egy norvég blogon találtam.
Hozzávalók:
kb. 50-60 dkg liszt
30 dkg teljeskiõrlésû liszt
10 dkg zabpehely
5 dkg cukor
2, 5 dl langyos tej
3, 5 dl langyos víz
1 dl repceolaj (jó az oliva, napraforgó, stb) ...
Hozzávalók:
kb. 50-60 dkg liszt
30 dkg teljeskiõrlésû liszt
10 dkg zabpehely
5 dkg cukor
2, 5 dl langyos tej
3, 5 dl langyos víz
1 dl repceolaj (jó az oliva, napraforgó, stb) ...