Süssünk kenyeret
sponsored links
Süssünk!
Két éve kaptunk karácsonyra egy kenyérsütõgépet, akkor kezdõdtek a kísérletek a kenyerekkel. Volt fehér, félbarna, barna, magos, magnélküli, olajos és még ki tudja mennyi variáció! Ezek általában jobban sikerültek mint a bolti, de nagyon sok idõbe telt mire megsült, 3,5 órát nem szívesen vár az ember ha már csak a kenyér hiányzik az ételhez, emiatt sokszor végeztem a boltban, újra. Tavaly végül kaptam egy nagyon egyszerû receptet Pop Gyuritól, az Új Budavár étterem séfjétõl, ami megoldotta a problémát.
Azóta ezt az alapreceptet készítem el:
500 gr liszt
fél csomag élesztõ
1 ev só
300 ml víz
A hozzávalókat jól összedolgozom, hogy elváljon az edény falától, majd meleg helyen kelesztem. Mikor jó nagyra kelt, megformálom és megsütöm a 180°C-os sütõben.
Ugye milyen egyszerû? Köszönöm Gyuri!! :)
Azóta volt, hogy fele tej, fele vízzel készítem, volt hogy olajat raktam bele, akkor kevesebb vizet adtam hozzá és volt, hogy ...