Navigci
Fõoldal
Kategóriák
2014 Összes
2013 Összes
2012 Összes
2011 Összes
2010 Összes
Linkcsere
Új blog ajánlása
Levesek
sponsored links
Sajt-krémlevesPár nap sajtos történet eleje, ami a sajt-krémlevessel kezdõdött. Hozzávalók: 4 dkg vaj 1 púpozott evõkanál finomliszt 8 dl húslé 15 dkg reszelt füstölt sajt 2 dl tejszín 1-3 huzás szerecsendió (vag õröltbõl egy késhegynyi) 1 késhegynyi fehérbors, 1 levél medvehagyma nagyon apróra vágva 4 vékony szelet pirított kenyér Elkészítés: | |
Tovbb a blogra ... vikkokucko.blogspot.com/2011/05/sajt-... | |
Maradékhasznosító karalábélevesHajdanán nagyanyáink konyhavezetésére leginkább az volt jellemzõ, hogy igyekeztek mindent úgy felhasználni, úgy hasznosítani a konyhában, hogy minél kevesebb étel kerüljön a szemetesbe. Magyarán, ami még jó volt, amit még meg lehetett enni, azt soha nem dobták el, nem adták az állatoknak, hanem kitaláltak belõle valamit, és a maradék átlényegülve, új formában került az asztalra. Megvallom, ezt az elvet vallom magam is, bár közel sem [...] | |
Tovbb a blogra ... fakanalforgato.blogspot.com/2011/05/m... | |
Fagylaltos-mentás eperkrémlevesMár lassan vége van a májusnak, amely a legszebb hónap, de nincs vége, sõt kezdõdik vagy folytatódik a gyümölcsleves-fõzés. Roskadoznak a piaci pultok a szezonális és az egyéb gyümölcsöktõl, ideje, hogy nekilássunk és rendesen tele együk magunkat a gyümölcsökkel - de a zöldségekkel, salátákkal is. Mindenkinek jól jön az extra adag vitamin. Hozzávalók: 2 adag 30 dkg eper, 1-1 gombóc vanília- és citromízû fagylalt, 4 dl tej, 1-2 ek. porcukor [...] | |
Tovbb a blogra ... liviakonyhasarka.blogspot.com/2011/05... | |
Hideg eperkrémlevesEzen a hétvégén egyértelmûen az eper kapta a meg a fõszerepet a konyhámban! Ami talán nem is meglepõ, hiszen ugye mikor is készüljenek az epres finomságok, ha nem most az eperszezonban. Szívesen ajánlom minden eper rajongónak ezt a végtelenül egyszerû, ámde annál finomabb, könnyed, hûsítõ levest. A többi epres finomsággal jelentkezem hamarosan:) 50 dkg eper 1,2 liter tej 1 vaníliarúd 2 szál citromfû levelei vagy citrom nyírfacukor (más cukorral, édesítõvel helyettesíthetõ)
| |
Tovbb a blogra ... mezeselet.blogspot.com/2011/05/hideg-... | |
Salátaleves buggyantott tojással.Az elképzelésem a levest illetõen, spárgalevesnek indult. Ám szembesülnöm kellett azzal a ténnyel, hogy sajnos nem kaptam spárgát a zöldségesnél. Kis tanácstalanság után, aztán úgy döntöttem, hogy akkor salátalevest fõzök. Tavaly többször készítettem, (itt megtalálható) és bizony jó barátságba kerültünk egymással. A levest most is megbolondítottam egy kis baconnel, na meg a tárkonyt sem sajnáltam belõle. Levesbetétként pedig a fõzés utolsó [...] | |
Tovbb a blogra ... gizi-receptjei.blogspot.com/2011/05/s... | |
Grízgaluska - Magyar ételHozzávalók: 10 dkg búzadara 5 dkg zsír 1 tojás só petrezselyemzöld. A tojást kettéválasztjuk, a fehérjét felverjük, a sárgáját pedig a zsírral alaposan elkeverjük. Hozzátesszük a búzadarát, a sót és az apróra vágott petrezselyemzöldjét. Végül óvatosan... | |
Tovbb a blogra ... obudagasztro.blogspot.com/2011/05/gri... | |
Zöldborsó leves máskéntA friss újhagymát a zöldjével együtt felkarikázunk,kevés olajon megpároljuk, hozzáadjuk a kifejtett, megmosott zöldborsót, kicsit pároljuk, sózzuk majd felöntjük vízzel és lassú tûzön tovább fõzzük 10-15 percet. Szerecsendióval fûszerezzük. Közben a puha vajat habosra keverünk egy tojással, grízt, sót adunk hozzá és reszelt a sajtot majd pihentetjük egy negyed órát hideg helyen.Két kanál segítségével a forró levesbe szaggatjuk puhára fõzzük.Tálaláskor apróra vágott snidlinggel hintjük meg . | |
Tovbb a blogra ... rozmaringesibolya.blogspot.com/2011/0... | |
Eperkrémleves bogyós gyümölcsökkelÁttelelt gyümölcsök Jó egy hete,hogy elõször vettem epret. Bár már április végétõl csábított az illata a zöldségesnél,kivártam a szabadföldi,zamatos gyümölcsöket. Aztán valamelyik nap a fagyasztóban kezembe akadt a tavalyról féltve õrizgetett epervelõ utolsó adagja.Igazából azért hagyok belõle a tavaszra egy keveset,mert egy-egy dobozzal át lehet vészelni azt az idõszakot,mikor kapható ugyan,csak nem a hazai a számomra legkedvesebb gyümölcsbõl. S most kifejezetten jól jött,mert néhány perc alatt levest készítettem belõle.Kivettem még egy adagot a bográcsban fõtt,fagyasztott marhapörköltbõl is.Így aztán pazar ebédünk volt mikor hazaértünk.Merhogy a délelöttöt a strandon töltöttük,ami családunk [...] | |
Tovbb a blogra ... alegjobbotthon.blogspot.com/2011/05/a... | |
Fáilte go hÉirinnWelcome to Ireland! Dublinba költözött szegedi ismerõst vendégeltünk meg a népszerû Leek and potato soup-pal és a kihagyhatatlan Irish stew-val. Póréhagyma és burgonya leves Egy fej vöröshagymát kevés vajon megfonnyasztottam, hozzáadtam 4 szép szál felkarikázott [...] | |
Tovbb a blogra ... konyhatunder.blogspot.com/2011/05/fai... | |
ÉdesköménylevesA múlt hétvégén készült ez a leves. Egyszerû elkészíteni, nem igényel különösebb gyakorlatot és ünnepi alkalmakra is kiváló. Életemben elõször édesköményt nyersen ettem salátában, azóta többször különféleképpen elkészítve. Most leves fõtt belõle. Hozzávalók 4 személyre: - 2 édesköménygumó - 1 hagyma - 1 gerezd fokhagyma - 1 burgonya - 1 csillagánizs - fél teáskanál köménymag - olívaolaj... | |
Tovbb a blogra ... kavecsokolade.blogspot.com/2011/05/ed... | |
A mi mindennapi leveseink közé tartozik mátóla hagymaleves sajttal. Budapesten ettem ezt a francia levest a múltkori konferencián. Olyan jól esett, hogy alig vártam kipróbáljam. Különösen jól hangzik ez akkor is, amikor nem tudom milyen leves legyen ("üres" a kamra), vagy a második fogás már megvan. Mivel a hagyma nem egy tutti-nyerõ a kis családom asztalán, hát francialevesnek mutattam be. Mindenki(!) jóízûen lakmározott belõle, persze a sajtos pirítós is mellette hívogató volt. Íme: 3 közepes hagymát nagyobb darabokra vágok, [...] | |
Tovbb a blogra ... mutterkonyhaja.blogspot.com/2011/05/m... | |
Komló levesEzt a levest drága Anyai Nagymamámtól tanultam.A kertben a kerítésre mindig felfutott a komló,Nagyival leszedtük a fiatal ,kb. 20 cm es hajtásokat,feltördeltük mint a paszulyt és finom levest készített belõle.Sok sok éve már ,hogy a jelenléte nem tölti be a kertet,az udvart... egyedül szedtem a komlót,de lelki szemeim elõtt láttam öregecske kezeit, ahogy anno tördelte és készítette a levest.Arra emlékszem,hogy füstölt hússal és [...] | |
Tovbb a blogra ... aledakonyhaja.blogspot.com/2011/05/ko... | |
Sárgaborsó levesHozzávalók:
| |
Tovbb a blogra ... mitegyek.blog.hu/2011/05/26/sargabors... | |
Chéz PopeyeA szombati piaci bevásárlás alkalmával tettem szert egy szép csokor lestyánra is, angolul lovage. Gondolkoztam, vajon ettem-e már korábban...de semmilyen emlékem nincs róla. Kinézetre is és ízre is hasonlít a petrezselyemhez, gyökerét és levelét is felhasználják. Gyökerébõl tea fõzhetõ, ami vizelethajtó hatású, levelét pedig levesekhez, salátákhoz használhatjuk fel. A spenótszezon kezdetén mi sem egyértelmûbb hát mint egy jó nagy adag spenótos lencselevest fõzni és lestyánnal ízesiteni! | |
Tovbb a blogra ... dublinfelettazeg.blogspot.com/2011/05... | |
Erdélyi almalevesAzért Erdélyi, mert; 1. mi a gyümölcs levest is melegen esszük, 2. csomborral készül, amitõl egyedi íze van. Próbáljátok ki! Hozzávalók:
| |
Tovbb a blogra ... martyhobby.blogspot.com/2011/05/erdel... | |
Tejfölös karalábélevesZsenge tavaszi karalábé került a kosárba. S a melegre való tekintettel könnyedebb ebédeket kívánok csak, így a leves pont jó választás. Tejfölös karalábéleves 2 db közepes fej karalábé (60 dkg - CH 41,4g) 2 közepes szál sárgarépa (10 dkg - CH 8,1g) 1 kisebb fej vöröshagyma (4dkg - CH 3,3g) 1 csokor petrezselyemzöld, 2 lestyánlevél (CH 0,0g) 1 tk piros arany (CH 0,0g) só, pirospaprika, õrölt bors (CH 0,0g) 2 marék csipetke (4 dkg - CH 28,0g) 2 ek olaj [...] | |
Tovbb a blogra ... gumimacik.blogspot.com/2011/05/tejfol... | |
Medvehagymás elmaradásaimÚgy tûnik, két hetes blogszünetem miatt egy csomó receptet jelentõs fáziskéséssel fogok feltenni. Remélem még van medvehagymátok (én fagyasztottam le egy csomót), mert most medvehagymás receptek következnek. Ezt a krémlevest is már hetekkel ezelõtt készítettem, de a derékfájásom miatt nem volt erõm a receptet begépelni. Pedig muszáj eltennem a receptet, mert Olivérnek nagyon ízlett, pedig szinte biztos voltam benne, hogy majd erre húzni fogja a száját. Na most közzéteszem. | |
Tovbb a blogra ... feedproxy.google.com/~r/Kreativkonyha... | |
ZöldborsókrémlevesCsaládom nagyon szereti a krémleveseket, többek között a zöldborsó is nagy kedvenc. Aktuális is, hiszen itt lesz nemsokára a borsószezon ideje. Most még mirelit borsóból készítettem méghozzá 1 kilóból, mert a múltkor csak fél kilóból készült és bizony nem is lett elég. Ebbõl nem lehet eleget fõzni, mert szerintem olyan finom, hogy eteti magát. Hozzáteszem, hogy öt felnõtt ember eszik belõle. Hozzávalók: 5 fõre 1 kg mirelit zsenge zöldborsó 1 fej vöröshagyma 5 [...] | |
Tovbb a blogra ... receptek-liza.blogspot.com/2011/05/zo... | |
Mentás Zöldborsó krémleves Sajtos-fokhagymás pirítóssalA krémlevesek ízvilága nagyon izgalmas és sokszínû, igyekszünk ezt be is mutatni. Eddig brokkoliból, tökbõl és bogyós gyümölcsökbõl is készítettünk. Következzen most a zöldborsó krémleves, kicsit másképp. Hozzávalók:
| |
Tovbb a blogra ... green-tearoom.blogspot.com/2011/05/me... | |
Spárgaleves chorizovalHozzávalók: 450 g zöldspárga, 1 fej vöröshagyma, 1 szál póréhagyma, 2 db zellerszár, 1 gerezd fokhagyma, Vega-Mix, kis csokor petrezselyemzöld, kevés vaj és chorizo. A spárga csúcsait levágtam, félretettem. A vöröshagymát vékonyan felszeleteltem és kevés vajon megfonnyasztottam. Hozzáadtam a felkarikázott póréhagymát, a felszeletelt zellerszárat és a finomra aprított fokhagymát. Pár percig pároltam, majd hozzátettem a megtisztított és apróbb [...] | |
Tovbb a blogra ... konyhatunder.blogspot.com/2011/05/spa... | |
Karcsúsító cukkini krémlevesA krémlevesek nem tartoznak a hagyományos magyar konyha remekei közé, viszont sok elõnyük van, ami elsõsorban a fogyózók számára fontos. Elõször is általában zöldségbõl készülnek, aztán laktatóak, aki lenyom egy nagy tányér krémlevest már nem töri a fejét második fogáson. De nem hanyagolható el az sem, hogy az ízlelõbimbók kényeztetésében a krémlevesek verhetetlenek. Elvileg bármibõl készülhet krémleves, a felmerülõ probléma a besûrítés. Erre több [...] | |
Tovbb a blogra ... finomsagaim.blogspot.com/2011/05/karc... | |
Kolbászos gulyáslevesElkészítése: a kolbászt a bõr lehúzása után vágjuk félbe és szeleteljük fel. A hagymát és a zöldségeket hámozzuk meg, aprítsuk fel. A burgonyát is tisztítsuk meg, aztán vágjuk kisebb darabokra. Az olajat hevítsük fel egy fazékban, dinszteljük meg rajta [...] | |
Tovbb a blogra ... malnakonyha.blogspot.com/2011/05/kolb... | |
Sáfrányos hallevesNe zsúfold össze gyümölcseidet! Egymás tapadó közelébe tartósabban kényszerülve - akár az emberek: rohadni kezdenek. (Fodor Ákos) (Kár volt azért a drága eperért is, ami éppen a fentiek miatt kerül a komposztdombra...) Viszont több eperföld már nyitva van, ismét szólok! Rájöttem, hogy a május valamiért az aktivitás hónapja. Hiperaktivitásnak azért nem mondanám, de akárhogy is, idén ez az elsõ hónap, amelyben már [...] | |
Tovbb a blogra ... napmatka.blogspot.com/2011/05/safrany... | |
Hideg gyümölcs leves almával, eperrel és körtével + egy díjVégre itt van a jó idõ, amikor már tényleg jól tud esni egy könnyû, hideg gyümölcsleves. Most alma, eper és körte került a levesbe és az epertõl kapta ezt a szép színét. Bogó szerint: "rózsaszínû leves" lett belõle. :-) Hozzávalók: 1 nagyobb alma 1 puhább körte 20-25 dkg eper 3-4 szegfûszeg 1 csipet fahéj... | |
Tovbb a blogra ... recepteszter.blogspot.com/2011/05/hid... | |
Zöldborsós csirkeleves gyorsfõzõ fedõvelNagyon egyszerû ebédünk volt ma. A család megszavazta a pörkölt napot, ezért a rendelkezésre álló 3 csirke levescsomagból egy jó zöldborsós csirkelevesen kívül csirkepörkölt készült tésztával és (bolti) kovászos uborkával. A levescsomagokból a májakat elraktam a fagyasztóba, hogy valamikor késõbb töltelék, resztelt máj, vagy más májas étel készüljön belõle. A lábakból, hátakból nyakak és szívek egy részébõl készül a leves, a szárnyakból, néhány nyakból, szívbõl, farból és hát egy részébõl a pörkölt... | |
Tovbb a blogra ... hzias2.blogspot.com/2011/05/zoldborso... | |
142. Zöldségnapra: Zöldfûszeres újkrumplilevesÉppen a minap került szóba, hogy mostanában a nagy éttermek séfjei reggelente fogják a kis kosárkáikat, és mennek füveket gyûjteni az aznapi kreációkhoz. Lehet, hogy ez adta az ötletet ehhez a leveshez. Az idén most vettem elõször újkrumplit. A kertben meg nagyon kínálkoztak a különbözõ fûszerek, s fogtam a kis kosárkámat ? khmm, szóval kiléptem a konyhaajtón és szedem pár szál zöldet. :) Zöldfûszeres újkrumplileves Hozzávalók: 40... | |
Tovbb a blogra ... pszichowellness-konyha.blogspot.com/2... | |
Waldorf 2.Ha egyszer majd megkérdem, hogy mit szeretettek legjobban a blogról,mondjátok azt, hogy ezt a levest. Május vége felé,de mégis 28 fokban, egy bulizós hétvége utolsó napjának megkésett ebédjeként,kint az árnyékos kertben kanalazgatva. Szárzeller, alma, eper és dióolaj. Halk háttérzeneként egy kis jazz. Hozzávalók:... | |
Tovbb a blogra ... vesta007.blogspot.com/2011/05/waldorf... | |
Csalános spenót levesHozzávalók: Fele fele arányban spenót és csalán (nekem 2-2 marékkal), fél liter tej, 2 szál új fokhagyma,kevés olaj, 1 kanál liszt, só A spenótot és a csalánt jól megmostam ,leforráztam,leszûrtem és kissé összevagdaltam.Az fokhagymát kevés zöldjével együtt apróra vágtam,olajon megdinszteltem ,rátettem az összevagdalt spenót-csalán keveréket,1 kanál lisztet és folytonos keverés mellett felöntöttem a fél liter tejjel és... | |
Tovbb a blogra ... aledakonyhaja.blogspot.com/2011/05/cs... | |
Zsenge zöldborsóleves
Tavasszal kihagyhatatlan a héjas cukorborsóból és friss zöldségekbõl készült leves. Ez a leves attól olyan finom, hogy minden zöldség benne igazán zsenge és édeskés , tele vitaminnal. A borsópucolás kifejezetten szórakoztató elfoglaltság, csak arra kell figyelni, hogy több borsó kerüljön a tálba, mint a szájba. Hozzávalók 30 dkg pucolt cukorborsó 2 szál újhagyma 3 gerezd fokhagyma 6 db zsenge sárgarépa 3 db fehér répa (petrezselyem gyökér) 1 db új karalábé 1 ek cukor 2 ek vaj 2 db húsleveskocka 1 kk õrölt gyömbér 1 kk õrölt szerecsendió 1 tojásból és lisztbõl csipetke... | |
Tovbb a blogra ... mindenkaja.blog.hu/2011/05/22/zsenge_... | |
Avokádós-burgonyás spárgaléleves spárgasípokkal és tökmagolajjalNéha azt gondolom, hogy spárga és leves - ebben a mûfajban már mindent de mindent leírtak, nincs új a nap alatt. | |
Tovbb a blogra ... dallacucina.freeblog.hu/archives/2011... | |
Zeller-póré-csalán levesMég mindig nem fogytam ki a csalán-kombinálós ötletekbõl, sõt még nem is unom a csalánlevest ;-) Készült korábban krumplival (ír), spenóttal, paszternákkal, meg póréhagymával. A levelek már egyre sötétebbek, az íze meg egyre markánsabb, így az idei szezont ezzel a zellerszár-póréhagyma változattal zárom. Hozzávalók: 1 nagyobb fej vöröshagyma, 1 gerezd... | |
Tovbb a blogra ... konyhatunder.blogspot.com/2011/05/zel... | |
Erdélyi salátalevesA salátalevesnek ezt az elkészítési módját a párom édesanyjától tanultam, az én édesanyám másképpen készíti. Nemsokára majd azt a receptet is felteszem. Bármelyik módon elkészítve szeretjük. Én sokáig hadilábon álltam a salátaleves készítésével, mert vagy túl bõ lére eresztettem és ízetlen lett, vagy összefutott benne az ereszték. De édesanyám tanácsai, és a gyakorlat végül meghozta gyümölcsét, és most már egyik sem fordul elõ. Hozzávalók:... | |
Tovbb a blogra ... makacskakonyhaja.blogspot.com/2011/05... | |
Petrezselyem krémleves pirított zsemlekockákkalTegnap az Aldiban olyan gyönyörû petrezselymet találtam, aránylag jó áron, vettem is belõle 2 csomót. A csomókban 7 szép szál új petrezselyemgyökér volt, gyönyörû nagy zölddel, és egy csomó csak 199 forintba került. A gyökerekre elõször nem is fordítottam nagy figyelmet, csak a zöldre koncentráltam, aztán mégis olyat választottam, aminek a gyökere és a zöldje is a legszebb volt. Még tegnap az összes használható zöldet leszedtem róla, a szép zöld leveleket... | |
Tovbb a blogra ... hzias2.blogspot.com/2011/05/petrezsel... | |
Ázsiai zöldséglevesElõször is adott volt egy adag ázsiai fûszerkeverék, amit még nõvérkémtõl hoztam haza. Mennyei volt már maga az illata, így alig vártam, hogy kipróbáljam. Egy ideje vágyom valami jó kis tartalmas levesre, amiben jó sok zöldség van, amolyan keleties hangulatúra. Így aztán egy jó kis pikáns, gazdag leves készült. Igazán nagyon finom és tápláló... | |
Tovbb a blogra ... gergelyne.blogspot.com/2011/05/azsiai... | |
Tom kha khaiD.-vel bolondulunk a thai kajákért. Legyen szó sült tésztról, vagy green curry-rõl, egyszerûen imádjuk. És azok a levesek... Hmm... A tom kha khai pedig különösen nagy kedvenc, egyértelmûen D. number one-ja. És mivel azért nem tudunk minden nap/héten beüli a Kisparázsba, így már sokszor felmerült, hogy talán itthon is meg kéne próbálkozni vele. Nos, a próbálkozás megvolt, nem lett rossz, de... | |
Tovbb a blogra ... le-bigmac.blogspot.com/2011/05/tom-kh... | |
Spárgakrémleves pirított szalonnával Sokáig nem voltam jóban a spárgával. Még tini koromban volt egy rossz élményem a klasszikus "Spárga hollandi mártással" kreációval, és sokáig a spárga közelébe se voltam hajlandó menni. Pár éve elkezdtek vonzani a gyöngyörû spárga csomagocskák a piacokon, és hát most debütáltam spárga téren ezzel a levessel. Ízlett, úgy hogy lesz folytatás. Hozzávalók: 1 csomag spárga, 3 szál... | |
Tovbb a blogra ... csaladituzhely.blogspot.com/2011/05/s... | |