Eperkrémleves bogyós gyümölcsökkel
sponsored links
Áttelelt gyümölcsök
Jó egy hete,hogy elõször vettem epret.Bár már április végétõl csábított az illata a zöldségesnél,kivártam a szabadföldi,zamatos gyümölcsöket.
Aztán valamelyik nap a fagyasztóban kezembe akadt a tavalyról féltve õrizgetett epervelõ utolsó adagja.Igazából azért hagyok belõle a tavaszra egy keveset,mert egy-egy dobozzal át lehet vészelni azt az idõszakot,mikor kapható ugyan,csak nem a hazai a számomra legkedvesebb gyümölcsbõl.
S most kifejezetten jól jött,mert néhány perc alatt levest készítettem belõle.Kivettem még egy adagot a bográcsban fõtt,fagyasztott marhapörköltbõl is.Így aztán pazar ebédünk volt mikor hazaértünk.Merhogy a délelöttöt a strandon töltöttük,ami családunk legapróbb tagjának is óriási élmény volt.
S úgy tûnik,hogy idén a kedvezõbb idõjárásnak köszönhetõen lesz is mit elrakni télire.Ezért mindenkinek szívbõl ajánlom,hogy dugjon el néhány dobozzal a fagyasztó mélyére a tavasz egyik legfinomabb ízébõl.