Sajt-krémleves
sponsored links
Pár nap sajtos történet eleje, ami a sajt-krémlevessel kezdõdött.
Hozzávalók:
4 dkg vaj
1 púpozott evõkanál finomliszt
8 dl húslé
15 dkg reszelt füstölt sajt
2 dl tejszín
1-3 huzás szerecsendió (vag õröltbõl egy késhegynyi)
1 késhegynyi fehérbors,
1 levél medvehagyma nagyon apróra vágva
4 vékony szelet pirított kenyér
Elkészítés:
A vajból, lisztbõl nagyon világos rántást készítek, s a húslével felengedem. Habverõvel többször megkeverve fölforralom, a sajtot lereszelem, s beleszórom a levesbe. A nagyon apróra vágott egy levél medvehagymát belekevrerem a levesbe (ez helyettesíti a fokhagymát) Tejszínnel dúsítom, szerecsendióval...