Sajt-krémleves

2011-05-29

sponsored links

Pár nap sajtos történet eleje, ami a sajt-krémlevessel kezdõdött.

Hozzávalók:

4 dkg vaj
1 púpozott evõkanál finomliszt
8 dl húslé
15 dkg reszelt füstölt sajt
2 dl tejszín
1-3 huzás szerecsendió (vag õröltbõl egy késhegynyi)
1 késhegynyi fehérbors,
1 levél medvehagyma nagyon apróra vágva
4 vékony szelet pirított kenyér

Elkészítés:

A vajból, lisztbõl nagyon világos rántást készítek, s a húslével felengedem. Habverõvel többször megkeverve  fölforralom, a sajtot lereszelem, s  beleszórom a levesbe. A nagyon apróra vágott egy levél medvehagymát belekevrerem a levesbe (ez helyettesíti a fokhagymát)  Tejszínnel dúsítom,  szerecsendióval...


Folytats a blogon ... vikkokucko.blogspot.com/2011/05/sajt-...

sponsored links

Keres?s