Petrezselyem krémleves pirított zsemlekockákkal
sponsored links
Tegnap az Aldiban olyan gyönyörû petrezselymet találtam, aránylag jó áron, vettem is belõle 2 csomót. A csomókban 7 szép szál új petrezselyemgyökér volt, gyönyörû nagy zölddel, és egy csomó csak 199 forintba került. A gyökerekre elõször nem is fordítottam nagy figyelmet, csak a zöldre koncentráltam, aztán mégis olyat választottam, aminek a gyökere és a zöldje is a legszebb volt. Még tegnap az összes használható zöldet leszedtem róla, a szép zöld leveleket (a kék mûanyag szûrõm tele lett vele) jó alaposan megmostam, lecsepegtettem, aztán 7 jókora köteget folpackba, és nejlonzacskóba csomagolva mélyhûtõbe raktam, így akkor is lesz tartalékban, ha éppen nem kapok friss petrezselyemzöldet. A gyökerek felhasználására a krémleves tûnt a legalkalmasabbnak, mert fiatal, "famentes" petrezselyemgyökér volt. Reméltem nem lesz rossz, bár még soha nem fõztem petrezselyem krémlevest.
Hozzávalók:...