Zsenge zöldborsóleves

2011-05-22

sponsored links

 

Tavasszal kihagyhatatlan a héjas cukorborsóból és friss zöldségekbõl készült leves. Ez a leves attól olyan finom, hogy minden zöldség benne igazán zsenge és édeskés , tele vitaminnal. A borsópucolás kifejezetten szórakoztató elfoglaltság, csak arra kell figyelni, hogy több borsó kerüljön a tálba, mint a szájba.
 
Hozzávalók
30 dkg pucolt cukorborsó
2 szál újhagyma
3 gerezd fokhagyma
6 db zsenge sárgarépa
3 db fehér répa (petrezselyem gyökér)
1 db új karalábé
1 ek cukor
2 ek vaj
2 db húsleveskocka
1 kk õrölt gyömbér
1 kk õrölt szerecsendió
1 tojásból és lisztbõl csipetke (vagy 1 marék gnocchetti tészta )
petrezselyem
 
Felszeleteljük az újhagymát, fokhagymát, a zsenge sárga és fehérrépát és a karalábét.
Egy lábosban felforrósítunk egy kis vajat és rászórjuk elõször a hagymákat, majd...

Folytats a blogon ... mindenkaja.blog.hu/2011/05/22/zsenge_...

sponsored links

Keres?s