Zöldborsó leves másként

2011-05-27

sponsored links


Zöldborsós újhagymaleves,sajtos galuskával

A friss újhagymát a zöldjével együtt felkarikázunk,kevés olajon megpároljuk, hozzáadjuk  a kifejtett, megmosott  zöldborsót, kicsit pároljuk, sózzuk majd felöntjük  vízzel és lassú tûzön  tovább fõzzük 10-15 percet. Szerecsendióval fûszerezzük. Közben  a puha vajat habosra keverünk egy tojással, grízt, sót adunk hozzá és reszelt a sajtot majd pihentetjük  egy negyed órát hideg helyen.Két kanál segítségével  a forró levesbe  szaggatjuk puhára fõzzük.Tálaláskor apróra vágott snidlinggel hintjük meg . 

hozzávalói :
egy csokor  zsenge újhagyma
500 gr frissen fejtett zöldborsó
kanál olívaolaj
20 gr vaj...

Folytats a blogon ... rozmaringesibolya.blogspot.com/2011/0...

sponsored links

Keres?s