Hideg eperkrémleves

2011-05-28

sponsored links

Ezen a hétvégén egyértelmûen az eper kapta a meg a fõszerepet a konyhámban!  Ami talán nem is meglepõ, hiszen ugye mikor is készüljenek az epres finomságok, ha nem most az eperszezonban. Szívesen ajánlom minden eper rajongónak ezt a végtelenül egyszerû, ámde annál finomabb, könnyed, hûsítõ levest.
A többi epres finomsággal jelentkezem hamarosan:)




50 dkg eper
1,2 liter tej
1 vaníliarúd
2 szál citromfû levelei vagy citrom
nyírfacukor (más cukorral, édesítõvel helyettesíthetõ)

  1. A tejet a vaníliarúd kikapargatott magjaival és a citromfû leveleivel forraljuk fel. Szedjük ki a tejbõl a citromfû leveleket, majd tegyük félre hûlni.
  2. Az epreket mossuk meg, és...

Folytats a blogon ... mezeselet.blogspot.com/2011/05/hideg-...

sponsored links

Keres?s