Navigci
Fõoldal
Kategóriák
2014 Összes
2013 Összes
2012 Összes
2011 Összes
2010 Összes
Linkcsere
Új blog ajánlása
gasztroblogok.hu
sponsored links
Hogyan lesz a tejbegrízbõl torta?Ki szereti a tejbegrízt? Tulajdonképpen ezt a receptet tejbegrízimádóknak ajánlom és kisbabák elsõ születésnapjára. :) Sokáig gondolkoztam, hogy megér- e ez egy bejegyzést, de volt aki elkérte a receptet így úgy döntöttem megírom. Hozzávalók: - 1 liter tej - 6 púpos evõkanál búzadara - 1 vaníliarúd kikapart magja - 2- 3 evõkanál ... |
Tovbb... |
Zöldséges rakott csirkemellTegnapra voltam hivatalos a Diridongó játszóházba, ahol kisgyerekes anyukákkal beszélgettem a fõzés körüli témákról. Szóba került az egészséges táplálkozás, a gyerekek szoktatása különbözõ ételekhez, kérdezték, milyen alapanyag-lelõhelyeim vannak, és ... |
Tovbb... |
ZserbóKicsit vicces, hogy január közepén hozom a karácsonyi sütiket. Van még pár, egyszerûen úgy alakult, hogy sem az ünnep elõtt, sem utána nem sikerült posztolnom. De a következõ karácsonyt mégsem várnám meg......Így jöjjön az elmaradhatatlan, a cseppet sem kalóriaszegény, a jó gazdagon töltött, a ... |
Tovbb... |
Hájas kifli.A karácsonyi sütési maraton után (lehet kicsit el is sokalltam, most aztán diétázhatok ezerrel:)) az idei évben ez az elsõ sütemény melyet megsütöttem. Régebben a téli hónapokba igen sokszor sütöttem hájas tésztából kiflit, aztán valahogy egy idõre ... |
Tovbb... |
Egy kis ázsiai |
Tovbb... |
Disznóvágás 2012Most hétfõn, vágtunk disznót. Nem mi tartottuk, csak megvettük tanyáról. Leginkább füstölt, árúk valamint a hurka, kolbász miatt szoktuk venni. Sajnos manapság már kevesen vágnak disznót otthon. Egyszerûbb megvenni, meg persze valljuk be a takarmány ára horror. Szó szerint. Sokaknak meséltem hogy disznó vágás lesz nálunk, és kíváncsiak voltatok miket ... |
Tovbb... |
Fehér csokoládés-ricottás sajttortaEzt a receptet még egy 2010-es Nõk Lapja Konyhájában találtam, azt hiszem Vrábel Kriszta "konyhájából" való. Bármilyen ünnepre elkészíthetõ, nagyon mutatós és nem utolsó sorban nagyon finom ... |
Tovbb... |
Kávés kockaA recept Margit2 oldaláról származik. Bemásolom ide, ahogy õ leírta-hozzátéve az én megjegyzéseimet, de sokat nem módosíttottam rajta. Kávés kocka ... |
Tovbb... |
KosárkaEz egy finom, de kissé idõigényesebb süti. Karácsonyra azért bevállaltam. A több idõt, fõleg a tészta kosárka formákba való beleigazgatása adja. Itt fontos, hogy a tészta mindenhol jól kitöltse a formát, ill. hogy vékonyan nyomkodjuk bele, mert sütés ... |
Tovbb... |
Karfiol és brokkoli bundábanIsmét a két kedvencemhez nyúltam, a karfiolhoz és a brokkolihoz, és belõlük készítettem könnyû, finom ebédet - ami akár vacsorának is kíváló. Panírozgatni se kedvem, se idõm nem volt, ezért egy gyorsabb és egyszerûbb megoldást választottam: sûrû ... |
Tovbb... |
Szalonna-krém |
Tovbb... |
Kolbászos, paradicsomos spagettiMa megint csak egy szolíd ebédet szerettem volna. Körülnéztem a hûtõben, spájzban, hol mi ... |
Tovbb... |
Almás kosárkaAz ötlet Aledától származik. Felelõtlenül kikapcsoltam a számítógépet még a recept leírása elõtt, így hirtelen felindulásból az én jól bevált kosárkareceptemmel készítettem a tésztát, a töltelékeket pedig ... |
Tovbb... |
Nutellás brownie pekándiós karamellréteggelEz a süti nagyon finom, megkóstoltam én is a lehulló darabokat:) Mindenkinek ajánlom a figyelmébe, én nem vagyok oda a browniért, meg általában a csokis édességekért, de ez nagyon ott van. Így együtt a karamelles pekándiós réteggel nagyon ... |
Tovbb... |
AbáltszalonnaMinden télen készítünk házilag "disznóságokat", pld. abáltszalonnát, sütni való kolbászt, hurkát, tepertõt. Ezeket elkészíthetjük lakásban is, nem kell hozzá disznóvágás, csak töltõ, bél és jó helyrõl, jó ... |
Tovbb... |
Paradicsomról, káposztáról, szépasszonyokról (1)- Ha már holmi szerelmi szálakat bogoznak itt az urak, hadd fûzzek hozzá én is valamit!- szólt hozzá a kisvendéglõ különtermének belsõ asztalánál eddig némán üldögélõ, meggyfacsibukos örgeúr - Annak idején, a törzsvendégek körében, mindig lázas ... |
Tovbb... |
Királyrákos lepényAnnyi finomságot ettünk Szilveszter éjszakáján, hogy alig tudtunk mozdulni (bélszín szarvassonkába göngyölve, lazac- tészta tekercs, kacsamell szegfûszeges párolt lila káposztával, sütõtökpürével) ... |
Tovbb... |
ChiliolajTüzes fûszerolaj levesek ízesítésére, pizzák, húsok pikánssá télelére. Extra szûz olívaolajban áztatott szárított chilipaprika. ... |
Tovbb... |
Fehér csokis krémmel töltött kosárkák málnávalHozzávalók a kosárkákhoz ... |
Tovbb... |
Szecsuáni csirkeA kínai konyha kedvelõinek ajánlom ezt a receptet, nálunk nagy kedvenc. Hozzávalók: ... |
Tovbb... |
3M bonbonKarácsony elõtt járunk...igen, a tavaly évi karácsony elõtt. :) Gasztro ajándékoknak bonbonokat szántam, hisz mindenkinek annyira ízlett, amit a tanfolyamon készítettünk. Ennek apropójából be is szereztem minden kelléket pénzt nem sajnálva, és ekkor ... |
Tovbb... |
Recept: Karaj egészbenMost vettem észre, hogy a kaszinótojásos írás mellé volt még egy recept, azt jól lehagytam, most javítom a hibát. Hozzávalók ... |
Tovbb... |
Tárkonyos húsgombóclevesA levesek jók, mert finomak, átmelengetõek (már ha nem hidegek), egyészségesek (már ha nem túl zsírosak) és táplálóak, Geri imádja õket. A levesgyártással általában az a bajom, hogy nem látok benne akkora fantáziát, mint egy süteményben, úgyhogy ... |
Tovbb... |
Pácolt pulykacomb narancsos gránátalmaszósszalMúltkor vettem alsó pulykacombot, és másnap már el is készítettem belõle egy adagot. Isteni lett, a fanyar-savanykás gránátalmaszósz pedig tökéletesen harmonizált vele. Pácolt pulykacomb narancsos gránátalmaszósszal ... |
Tovbb... |
Más kárán tanul az okos...... a hülye meg kénytelen a sajátján. Ne fagyasszatok szalonnát, mert pocsék íze lesz, amikor kiolvad :-) |
Tovbb... |
Lazackrém- avagy egy kis luxusA lazackrémet hirtelen ötlettõl vezérelve, a karácsonyi sült lazac maradékából készítettem még a két ünnep között. És milyen jól tettem! A majonéz (jelen esetben fõzött házi majonéz), anyu finoman fûszerezett sült lazaca, a zöldhagyma és a citrom ... |
Tovbb... |
Rakott káposzta másképpen |
Tovbb... |
Vega vöröslencse levesZöldséges alapú, krémes vöröslencse chiliolajjal, a hûvös téli estékre ... |
Tovbb... |
Árpagyöngy rokfortmártásbanA kaland azzal kezdõdött, hogy elindultam rizstésztát venni. Valószínûleg rossz helyeken kerestem, de csak Norbi Update kivitelben volt jelen a polcokon. Ha a termékcsoporttal szembeni ellenérzésemet le is tudnám küzdeni, az ára mindenképpen ... |
Tovbb... |
Csörögefánk, rózsafánkItt a farsang, mi más is lehetne terítéket mint a fánk. Elhatároztam, hogy a szupergyors fánk mellett idén megmutatom a kelesztett, szalagos fánkot is. Na igen, ez megint nem az, hanem egy nagyon gyors, többféle verzióban elkészíthetõ finomság, de ígérem a nagy ... |
Tovbb... |
Krémsajtos brownieA brownie valahogy eddig kimaradt az életembõl, mármint a saját konyhámból, mert azért étteremben természetesen ettem már. Az elkészítéshez a lökést az adta meg, hogy még Karácsony elõtt a Chefparade Sas utcai helyszínén, miközben egy ... |
Tovbb... |
Ennyi: GesztenyepüréKezdem kellemetlenül érezni magam, hogy egy vajkrémes csokitorta után van képem egy nyamvadt gesztenyepürét kiposztolni. Ugyanakkor nyilván mégis helyénvalónak érzem, hiszen valamiért éppen ezt ... |
Tovbb... |
Csirkés árpaA la ludaskása. Nem túl fotogén, én is látom. Csakhogy valami életjelet adjak magamról. Ennél bonyolultabb dolgokat nemigen fõzök mostanában:) Nagy elõnye a helyzetnek, hogy minden fõtt kaja elfogy, beleértve a krumplilevest is, régebben azért ez ... |
Tovbb... |
Gyors sajtos rúdMég karácsonykor készült, azóta szeretne felkerülni. Amikor jön a Szabi, a Tamás testvére, mindig sütök valami friss sósat, mert nagyon szereti. Aztán szépen el is kopogat a nap folyamán. Mivel agyilag zokni vagyok mostanában (elégszer írtam már?), pont ... |
Tovbb... |
Szakácskönyv ajánlóBlogszületésnap Makacskánál Kati elsõ blogszülinapja alkalmából hirdetett egy játékot, melyben szakácskönyv ajánló leírásokat kér. Vagyis ki-ki pár ... |
Tovbb... |
Lila nokedli - lila krumplibólMég mindig a lila krumpli... A múltkor készült padlizsános nokedli mintájára készült most ez az étel. Egyszerû, és nagyon finom. Ha valaki még gazdagítani szeretné, pirítson a tetejére kevés ... |
Tovbb... |