Tárkonyos húsgombócleves
sponsored links
A levesek jók, mert finomak, átmelengetõek (már ha nem hidegek), egyészségesek (már ha nem túl zsírosak) és táplálóak, Geri imádja õket. A levesgyártással általában az a bajom, hogy nem látok benne akkora fantáziát, mint egy süteményben, úgyhogy általában inkább süti kerül a fõétel mellé. Nemrég ettem az Origoban egy zsályás szárnyaslevest húsgombóccal, és egyrészt nagyon ízlett, másrészt különös kötõdésem van a húsgombócokhoz, úgyhogy összeeszkábáltam egy sajátot, és elégedett vagyok, pedig nem vagyok leveses.
Tárkonyos pulykagombóc leves (hozzávalók 6-8 fõre):
A gombóchoz:
500 g pulyka darálthús
1 vöröshagyma
3-4 ek búzadara
só, bors, morzsolt majoranna, õrölt kömény
A leveshez:
1 vöröshagyma
1 nagyobb v. 2 kisebb sárgarépa
100-125 g csiperkegomba
100 g zöldborsó (fagyasztott vagy konzerv)
2 kk morzsolt tárkony
1,5-2 l alaplé (szárnyas v. zöldség) ...