Disznóvágás 2012
sponsored links
Most hétfõn, vágtunk disznót. Nem mi tartottuk, csak megvettük tanyáról. Leginkább füstölt, árúk valamint a hurka, kolbász miatt szoktuk venni. Sajnos manapság már kevesen vágnak disznót otthon. Egyszerûbb megvenni, meg persze valljuk be a takarmány ára horror. Szó szerint. Sokaknak meséltem hogy disznó vágás lesz nálunk, és kíváncsiak voltatok miket készítünk. Hát most éltem az alkalommal és fényképeztem a végén. Miket is készítettünk. A véres részletektõl meg kíméllek benneteket úgy gondoltam az nem nagyon érdekel titeket. Nos menjünk szépen sorba.
Már mi sem akkora hévvel vágunk disznót mint régen. Sok tradícionális étel elkészítése elmarad. Pont a mamám mondta, még gyerekkorában reggelire sült vér volt, délre töltött káposzta, délutánra pedig friss hájas lekváros. Mi ilyeneket miért nem csinálunk már? Hát erre csak azt tudtuk mondani, hajrá mama ne fogd vissza magad. Nem voltunk túl sokan, így nem nagyon húztuk az idõt, nagyon még evéssel sem. Ilyen például a vese velõ, a sült vér, resztelt máj. Idén is az alapvetõ hurkaféléket elkészítettük valamint eredeti bélbe is töltöttünk hurkát. Persze Nagymamám mosta ki a beleket. Anyukámmal meg is állapítottuk és sajnos a Mamával biztos kihal. Mert meg tudnám csinálni, de nincs az az isten hogy én belet mossak az hétszenség. Nem. Soha. Kizárt. Na jó nem ragozom. De akkor se. Szóval íme az idei hurka felhozatal valamint a kolbász ami nagyon ...