Fehér csokoládés-ricottás sajttorta
sponsored links
Ezt a receptet még egy 2010-es Nõk Lapja Konyhájában találtam, azt hiszem Vrábel Kriszta "konyhájából" való. Bármilyen ünnepre elkészíthetõ, nagyon mutatós és nem utolsó sorban nagyon finom édesség!
A recept:
Hozzávalók egy 18 cm átmérõjû tortaformához:
200 g keksz (pl. Degestive, Zabfalatok), 100 g vaj, 500 g ricotta, 200 g fehér csokoládé, 2 dl tejszín, 4 darab lapzselatin, 4-5 ek. cukor
A díszítéshez: 100 g fehér csokoládé, 1 db gránátalma magjai
A kekszet egy zacskóban törjük össze morzsa állagúra. Olvasszuk meg a vajat és keverjük össze a kekszmorzsával. A "tésztát" nyomkodjuk bele a kapcsos tortaformába és tegyük a hûtõbe, kb. 30 percre.
Tördeljük kockákra a fehér csokit. A tejszínt lassú tûzön forraljuk fel, adjuk hozzá a ...