Ennyi: Gesztenyepüré
sponsored links
Kezdem kellemetlenül érezni magam, hogy egy vajkrémes csokitorta után van képem egy nyamvadt gesztenyepürét kiposztolni. Ugyanakkor nyilván mégis helyénvalónak érzem, hiszen valamiért éppen ezt teszem.
Jöjjön hát néhány dolog, amit ne tegyünk a gesztenyepürével:
Ne használjunk növényi tejszínt! Persze nemcsak most, hanem máskor se, de a gesztenyepürének tényleg a veleje a friss tejszínhab, ne tegyük tönkre. Ha megengedhetjük magunknak, friss tejszínbõl csináljuk a habot.
A tejszínbe ne rakjunk habfixálót! Minek? A hideg tejszínt anélkül is simán fel lehet verni, egyébként meg nem elvárás, hogy utána napokig úgy álljon, mint a cövek.
Ne elégedjünk meg a kész bolti gesztenyepürével! Azon igenis még dolgozni kell. Ha ízesítettet veszünk, semiképp se tegyünk hozzá még porcukrot és rumot, csak azért, hogy fellazítsuk, van abban elég rumaroma, és épp elég édes magában is. Én inkább vajat teszek hozzá, hogy ne legyen fûrészpor jellegû. A vajtól szájban olvadós lesz, azt pedig szeretjük. Nem várom el, hogy ...