Árpagyöngy rokfortmártásban

2012-01-13

sponsored links

A kaland azzal kezdõdött, hogy elindultam rizstésztát venni. Valószínûleg rossz helyeken kerestem, de csak Norbi Update kivitelben volt jelen a polcokon. Ha a termékcsoporttal szembeni ellenérzésemet le is tudnám küzdeni, az ára mindenképpen elriasztott volna (400 g több mint 800 Ft). Éppen a bõséges tarhonyakínálatot vettem szemügyre, mikor megláttam a tészták mellett az árpagyöngyöt: anyai nagymamám használta rendszeresen, de õ burizsnak hívta (a hántolt búza a II. Világháború alatt, rizspótlóként került forgalomba, a neve a búza és a rizs "keresztezésébõl" ered). Így a nosztalgiától vezérelve az egészségesebb alapanyag mellett döntöttem, és végül egy meglepõen jó vacsora lett belõle.
 
Hozzávalók (6 adag):
-          500 g árpagyöngy
-          6 evõkanál olaj
-          1 deci fehérbor
-          kb. 1 liter zöldség alaplé
-          200 g rokfort sajt
-          200 g mascarpone ...

Folytats a blogon ... ketcicakonyhaja.blog.hu/2012/01/13/ar...

sponsored links

Keres?s