Királyrákos lepény
sponsored links
Annyi finomságot ettünk Szilveszter éjszakáján, hogy alig tudtunk mozdulni (bélszín szarvassonkába göngyölve, lazac- tészta tekercs, kacsamell szegfûszeges párolt lila káposztával, sütõtökpürével)
Úgyhogy elmaradt ez a (kedvenc) nagy rák, amit terveztem, elég jó áron sikerült vennem még decemberben és arra gondoltam, hogy majd valami salátára teszem.
Talán már írtam, hogy a legegyszerûbben kedvelem a legjobban, azaz olajon chili, fokhagyma , majd rózsaszínre párolva citrommal, esetleg fehérborral, de most kísérletezni szerettem volna, mert még így nem csináltam, és nem is ettem.
Ezenkívül, mivel szeretném bemutatni a könyvet is , amibõl elkészítettem, egyben játékban is részt veszek, melyet Kati , blogszülinapján indított.
Olyan régi, hogy még évszámot sem nyomtattak :). szóval Konyhavarázs sorozat No. 2. Francia szakácskönyv, melyben igazi ínyencségek is megtalálhatóak.
Sajnos nem emlékszem, honnan van, de legalább húsz éve meglehet. Egész menüsorokat lehet belõle megfõzni, az elõételektõl a süteményekig. A francia nyelv és konyha régóta kedvencem, mi mást is ajánlhatnék elsõre!
Recept: 30 dkg leveles vajastészta, (én saját egyszerû házi omlóssal készítetem),
50 dkg kagyló (ezt most teljesen kihagytam), 12 nagyobb ...