Navigci
Fõoldal
Kategóriák
2014 Összes
2013 Összes
2012 Összes
2011 Összes
2010 Összes
Linkcsere
Új blog ajánlása
Húsételek
sponsored links
Karaj szelet narancsos-nektarinos szósszalNagyon szeretem a húsokat gyümölccsel párosítani, remekül kiegészítik egymást. Mivel én nem nagyon eszem disznóhúst, így viszonylag ritkán kerül az otthoni étlapra is ilyen étel. Néha-néha azért elcsábulok, mert kedves párom azért szereti:D Nemrégiben találtam pár szelet ... |
Tovbb... |
Hétvégi receptajánló!!! Burgundi marharagu.Egy olyan receptet hoztam a hétvégére, melynek az elkészítéséhez bizony jó néhány órára szükségünk van mire elkészül, és feltudjuk tálalni. Viszont a végeredmény mindenkit kárpótolni fog az eltelt órákért, mert nagyon finom. Már nagyon régen szerettem volna burgundi marharagut fõzni, de valahogy eddig úgy tekintettem rá mint ... |
Tovbb... |
Sült, bõrös császárhús a fogyókúra jegyében!Az a nagy büdös helyzet, hogy ha az embernek fogynivalója van, akkor ne fõzzön, csukott szemmel járjon a hentesboltba, legjobb, ha az asszonyt küldi le, mert az nem látja meg a gyönyörûséges bõrös császárhúst, ami ott kelleti magát az üveg mögött, és arra vár, hogy a szemmagasságában levõ pocakomra rakódjon ... |
Tovbb... |
Narancsos borjú francia burgonyapürévelAz õsz beköszöntével eljött az ideje a nehezebb ételeknek is, és ez akkor is így van, ha a borjúsült nem igazén a füstölt csülök kategória, valamint a burgonyapüré sem úgy fekszik a gyomrodba, mint a gyorsfaloda emészthetetlen sült krumplija. Vendégeket vártunk, ezt tettem az ... |
Tovbb... |
Töltött oldalasHogy mivel töltjük meg? Hát hússal. Húst hússal. Oldalas egészben, félbevágva, felszúrva. A hentes szívesen konyhakésszé teszi azzal, hogy felszúrja, és a bordákat egy jól irányzott de a húsba nem hatoló ütéssel kettévágja. (Legalábbis a békásmegyeri ... |
Tovbb... |
Sült karaj krumplipürével (tej és tojásmentes)Hozzávalók: 4 szelet csontos vagy csont nélküli karaj só ... |
Tovbb... |
Csülök pékné módra 2 (lassan, kényelmesen)Elég pár nap hûvösebb idõ és máris kívánja az ember a tartalmasabb ételeket... Például a csülköt. Ezúttal jóval ráérõsebb módot választottam az elkészítésre, mint a múltkor. A hosszabb idõ ellenére kifejezetten háziasszonybarát ez a verzió, hiszen az elõzõ esti összekészítés után csak 1 percbe telik reggel a sütõbe ... |
Tovbb... |
Faszénen sült oldalas barbecue babbalÚjra beindul a verkli, a számítástechnikai katasztrófa elhárítva, adatok is megmentve, folytatódhat a blog... akik kitartottak a blog mellett, és még nem törölték a kedvencekbõl/könyvjelzõk közül, azoknak köszönöm a türelmet. :) Még tart a jó idõ, a vénasszonyok nyara, érdemes kihasználni ezt egy kerti sütésre, barbecue ... |
Tovbb... |
MarhapörköltÉletem legjobb pörköltje! És én csináltam! Szóval most emléket állítok neki :-) Csodálatos lett, majdnem sírtam, hogy milyen jó fõztem :-) Elkészítés: ... |
Tovbb... |
Paleolit napi menü 331. nap |
Tovbb... |
BáránypörköltKedves tiszakécskei barátainktól kaptuk a báránypörköltnek valót, felaprítva, konyhakészen . Még sohasem fõztem bárányt, se birkát. Enni már ettem, de azért nem könnyû ezt beszerezni a környékünkön, úgy, hogy nem sok késztetést éreztem arra, hogy utána járjak. Kár, mert megérte ... |
Tovbb... |
Hétvégi receptajánló!!! Tepsis karaj burgonyával és édesköménnyel.Hétvégére megint egy egyszerû tepsis húst készítettem, melynek nagy elõnye, hogy a hús együtt készült el a körettel. Amikor ezt a receptet elolvastam a GoodFood magazin legújabb számában, rögtön tudtam, hogy én is elfogom készíteni. Csakis egyetlen egy akadályát láttam, méghozzá azt, hogy eddig nem sikerült édesköményre szert ... |
Tovbb... |
Retro kedvencek kicsit másképp: sertésborda parmezános párizsi bundában ?ropogós kockaburgonyával |
Tovbb... |
Sörben sült pácolt csülök pékné módra - komótosan, cserépben, ropogósraKérdés, hogy mit vagyunk hajlandóak "beáldozni" alkalomadtán azért, hogy valamit tökéletesen készítsünk el. Az esetek többségében elõpárolom a csülköt rövid, ízes fõzõlében, majd cserépben vagy tepsin a krumplival pirítom össze. Mondhatom, hogy nagyszerû mindig az íz összhatás, a csülök puhára fõ, a puhára párolt bõr szépen ... |
Tovbb... |
Sajtos-sonkás-gombás sertéskarajA maradék gombához kerestem valami jó kis receptet. Gondoltam ezzel a
klasszikusnak mondható trióval nem foghatok mellé. És valóban. Finomnak
bizonyult a filmhiradón
talált recept, annak ellenére, hogy én köretnek nem pontosan azt
készítettem, amit õk., beértem egy sima egyszerû sajtos krumplipürével.,
s annak ellenére, hogy picit szárazra ... |
Tovbb... |
Rántott húsi kukorica pehely bundában |
Tovbb... |
Sztifádó (görög marharagu) |
Tovbb... |
Malacsült krumplival és hagymávalNem sûrûn eszünk sertést... De ez a bõrös malac valamit tud. :) Fûszeresen, megsütve nagyon finom. Leginkább kihûlve szeretem, piros arannyal... Kóstoljátok meg Ti is azzal! :) Elkészítése ... |
Tovbb... |
Paprikamártásos szeletSajnos letelt a szabadság.:( Volt idõm a konyhában tevékenykedni, mivel folyamatosan voltak vendégeink, így néhány új étel is került a gyûjteményembe. Voltunk néhányszor étteremben is. A balatonszentgyörgyi Csillagvár Étteremben elképesztõen nagy adagokat adnak és nagyon olcsón. Eddig Ausztriába mentünk, ha jó rántott ... |
Tovbb... |
Lecsós sertésszelet burgonykorongokonA nyár vége felé közeledve gyorsan szeretnék még néhány ételt elkészíteni, amelyek ebben az idõszakban szinte fillérekbõl kihozhatók, mégis éttermi fogások. Ilyen a lecsós szelet is, amelyet a legtöbb étteremben "magyaros"-ként olvashatunk az étlapon és pontosan olyan átveréssel készítik, mint a Bakonyi sertés szeletet. Natúr szeletre rá a ... |
Tovbb... |
Sörrel sült sertés |
Tovbb... |
Rózsaborsos karaj színes-fûszeres krumplipürévelA fagyasztóolvadás másik végeredménye, vasárnapi ebédre. A tetsztcsapat szerint nagyon finom volt az együttes, én a húsból nem ettem, csak a pürébõl. Rózsaborsos sertéskaraj színes-fûszeres krumplipürével ... |
Tovbb... |
Padlizsános húskockákIsmét egy kísérletezés eredménye ez a tegnapi vacsora. Féltem attól, hogy hogy fognak a hozzávalók passzolni, de nekem kifejezetten ízlett:) Nem a legmutatósabb étel, de az ízvilág miatt érdemes kipróbálni.
Padlizsános húskockák ... |
Tovbb... |
Backamadarasi indulómártásHogy miért indulómártás? Mert ezt az ételt akkor szokás felszolgálni a võlegényes háznál, amikor a násznép éppen indulni készül a menyasszony kikérésére. Hát teljesen logikus, nemde?!:D:D:D A receptért köszönet Márkus Rékának, backamadarasi volt iskola- és ... |
Tovbb... |
nincs címVörösboros tarhonyás pörkölt ecetes uborkávalHozzávalók : |
Tovbb... |
Marha tagine mandulás kuszkusszalElsõ komolyabb marokkói-ihletésû fõételem :) Izgultam is érte nagyon :) Hozzávalók: - 70 dkg marhacomb ... |
Tovbb... |
Hétvégi receptajánló!!! Fûszeres-ananászos hússzeletek.Ezen a hétvégén nyugodtan bekapcsolhatjuk a sütõt, mert nemhogy kánikula nincs, de nagy melegrõl sem beszélhetünk. Mivel mi igen kedveljük a különbözõ gyümölcsökkel együtt sütött húsokat, a polcon pedig ott árválkodott egy doboz ananász konzerv, így adott volt, hogy azzal együtt sütöm meg a húst. A hússzeleteket elõször elõsütöttem, majd az ... |
Tovbb... |
Borjúpörkölt flamandul - sörös borjúmost indul a sütõbe... Ezt az ételt nem terveztem, hanem csakúgy összeállt az utolsó pillanatban, mint amikor semmi ötletem nincs. A borjúhúsra kellett valamit kitalálnom, mert húsevõket vártam vacsorára. A hires Julia Child által ismertté vált Boeuf Bourgignon, azaz ... |
Tovbb... |
Fokhagymás karaj kapormártással |
Tovbb... |
ANANÁSZOS DISZNÓ |
Tovbb... |
Borsos aprópecsenye pirított karika burgonyával, jégsalátával.Nagyon egyszerû és finom:) |
Tovbb... |
ZsiványpecsenyeTegnap barátnõmnél voltam, náluk készítettem ezt az ételt, azt mondták ízlett nekik :) Azért is szeretem, mert minden van vele: hús, zöldség, szószok... Igazán jól lehet lakni vele és azt tûzûnk rá, amit csak szeretnénk. A fotóért köszönet Pityának! :)
Zsiványpecsenye ... |
Tovbb... |
Szalonnás karaj palacsintávalVettem egy darab karajt. Ritkán kerül a kosaramba, de most nagyon szép volt. Gondoltam, vágok belõle szép zsebes szeleteket és majd valami finomsággal fogom megtölteni. Sikerült is, de én jobbat akartam, ezért úgy gondoltam, kiklopfolom. Tizenéve már nem klopfolom a ... |
Tovbb... |
Hétvégi receptajánló!!! Mázas sertés-hasaalja.Hétvégére most a sertésnek a legszaftosabb részébõl, a hasaaljából készült sültet szeretném ajánlani. Nálunk igen kedvelt ez a hús, és már a blogbejegyzéseimben is többször szerepelt. Persze megpróbálom azért mindig más-más fûszerezéssel, és sütési technikával elkészíteni. Így ez a mostani recept is eltér az elõzõektõl. A húst tegnap ... |
Tovbb... |
Bife - Marrare - Steak Marrare módraEz a recept már hosszú ideje várakozott a sorára a piszkozataim között, de most már itt volt az ideje, hogy megmutassam. Oly sok portugál ételhez hasonlóan ez is hihetetlenül egyszerû és nagyon finom - de nélkülöztetetlen eleme a jó minõségû érlelt marhahús. ... |
Tovbb... |
Csáky rostélyosAz utóbbi idõk legfinomabb ételei közé sorakozott ez a rostélyos. A júliusi Kifõztük magazinba készült, a balatoni ételek közé. Az ételt a híres múlt századi séf, Csáky Sándor emlékére alkotta egyik tanítványa. Több mendemondát lehet olvasni a neten az étel történetérõl, az viszont tuti biztos, hogy az étel remek! Inkább idõigényes, mint ... |
Tovbb... |