Hétvégi receptajánló!!! Tepsis karaj burgonyával és édesköménnyel.
sponsored links
Hétvégére megint egy egyszerû tepsis húst készítettem, melynek nagy elõnye, hogy a hús együtt készült el a körettel. Amikor ezt a receptet elolvastam a GoodFood magazin legújabb számában, rögtön tudtam, hogy én is elfogom készíteni. Csakis egyetlen egy akadályát láttam, méghozzá azt, hogy eddig nem sikerült édesköményre szert tennem. Itt ahol én élek esély sincs a megvásárlására, amikor pedig nagyobb bevásárlóközpontba, vagy piacra eljutok, általában híre-hamva nincs ennek a zöldségfélének. Aztán a szerencse mellém szegõdött, és Erika barátnõmtõl (Erika Hollandiában él, és néhány évvel ezelõtt itt a neten ismerkedtünk meg, azóta rendszeresen találkozunk amikor hazalátogat) kaptam néhány csodálatos példányt ajándékba, melyet Hollandiából hozott nekem. Ezúton is szeretném megint megköszönni kedves barátnõm!!!! Tehát az áhított édeskömény már rendelkezésemre állt, így semmi akadálya nem volt annak, hogy elkészüljön ez a finomság. A hús mellé a tepsibe került még az édesköményen kívül néhány szem krumpli, paprika, fokhagyma, és a nyáron fûszeres olívaolajban eltett szárított paradicsomból is. A végeredmény pedig egy nagyon finom, szaftos hús, a vele együtt sült zöldségekkel, és jó sok kakukkfûvel. Az édeskömény pedig kiállta a próbát, és nálunk igen nagy sikere volt. Természetesen édeskömény nélkül is nagyon finom ebédet tudunk az asztalra varázsolni, de akinek lehetõsége van rá, és betudja szerezni, az semmiképpen ne hagyja ki.
Hozzávalók 2 személyre:
4 szelet sertéskaraj
3-4 szem krumpli ...