Bife - Marrare - Steak Marrare módra
sponsored links
Ez a recept már hosszú ideje várakozott a sorára a piszkozataim között, de most már itt volt az ideje, hogy megmutassam.
Oly sok portugál ételhez hasonlóan ez is hihetetlenül egyszerû és nagyon finom - de nélkülöztetetlen eleme a jó minõségû érlelt marhahús.
A recepthez történet is tartozik:
Bife - Marrare vagy Bife - Café
Egyesek szerint António Marrare galíciából származott, mások szerint nápolyi szakács volt. Ami tény, hogy a XVIII. század vége felé érkezett Lisszabonba, ahol nagy elismerésnek örvendõ kávéház-tulajdonossá lett. Mind a négy kávéháza a lisszaboni arisztokraták legkedveltebb helyévé nõtte ki magát. Az 1804-ben, a Chiadón utolsóként megnyílt Marrare das Sete Portas kávéházban született meg ez a híres fogás, amit a tulajdonos magáról nevezett el, így lett a neve Bife - Marrare. Ahhoz, hogy ennek a steaknek ebben a kávéházban legyen a legélvezetesebb a fogyasztása, hozzájárultak az ezüst tálalók és evõeszközök, továbbá még az is, hogy akkoriban ez volt az egyetlen hely a portugál fõvárosban, ahol tilos volt a dohányzás.
A névvariáció; Kávéház módra kifejezetten erre a kávéházra utaló név.
Késõbb egyre több helyen megjelent a steak, ilyen-olyan változtatásokkal. Sokan megpróbálták kiegészíteni, még ...