Hétvégi receptajánló!!! Burgundi marharagu.
sponsored links
Egy olyan receptet hoztam a hétvégére, melynek az elkészítéséhez bizony jó néhány órára szükségünk van mire elkészül, és feltudjuk tálalni. Viszont a végeredmény mindenkit kárpótolni fog az eltelt órákért, mert nagyon finom. Már nagyon régen szerettem volna burgundi marharagut fõzni, de valahogy eddig úgy tekintettem rá mint egy mumusra, és féltem nekiállni. Azt persze nem tudom megmondani hogy miért, mert valójában nem egy nagy ördöngösség. A napokban a hentesnél nagyon szép marhahús kínálta magát, és én nem tudtam ellenállni neki. Így aztán nem is halogattam tovább, és végre elkészült ez a finom ragu. Húst daraboltam, zöldségeket pucoltam, elõsütöttem, kevertem és kavartam, végül pedig mindent egy jénaiba öntöttem, (állítólag csakis vastagfalú edényben mûködik, de én ezt megcáfolnám, mert jól lefedett jénaiba is nagyon finom lett) és már mehetett is több órára a sütõbe. Néha rákukkantottam, és megelégedetten néztem milyen szépen alakul az ebédünk. Közben pedig elkészítettem a krumplipürét, és azzal tálaltam. A hús olyan puhára megfõtt, hogy szinte szétolvadt a szánkba, az íze pedig a zöldségeknek, és a fûszerezésnek köszönhetõen isteni finom volt.
Hozzávalók:
1 kg marhacomb
15 dkg szalonna
2 db sárgarépa
1 db petrezselyem
1 db zeller
2 db vöröshagyma ...