Sült, bõrös császárhús a fogyókúra jegyében!
sponsored links
Az a nagy büdös helyzet, hogy ha az embernek fogynivalója van, akkor ne fõzzön, csukott szemmel járjon a hentesboltba, legjobb, ha az asszonyt küldi le, mert az nem látja meg a gyönyörûséges bõrös császárhúst, ami ott kelleti magát az üveg mögött, és arra vár, hogy a szemmagasságában levõ pocakomra rakódjon le... (Mert a bõrös császárhús ilyen galád!)
Ha megláttuk, és beleszerettünk, akkor nincs más hátra, hogy megvegyük, és arra gondoljunk, hogy holnap majd lékúrát tartunk, de addig ezt mostan...
Legjobb az efféle szépséget egyben megsütni. A bõrével felfelé lefekteted, megtörülgeted, majd elõveszed a férjed borotvaéles tapétavágóját, a hegyébõl két egységet letörsz, és a frissen élezett mûszerrel szépen bevagdalod (ezt a szakirodalom irdalásnak hívja) a bürkét, nem mélyen, csak a bõrét... meg egy kicsinykét.
Készíts a tepsidben egy jó kis ágyat a húsnak: vöröshagymát karikára szelve, fokhagymát durvára vágva, almát szeletekre vágva, hogy borítsa be a tepsi alját. Ezután megszórod a zöldfûszerekkel, úgysmint: rozmaring, kakukkfû. Erre tedd a húst, bõrével felfelé. A bürkét megkenegetem házi ...