Hétvégi receptajánló!!! Fûszeres-ananászos hússzeletek.
sponsored links
Ezen a hétvégén nyugodtan bekapcsolhatjuk a sütõt, mert nemhogy kánikula nincs, de nagy melegrõl sem beszélhetünk. Mivel mi igen kedveljük a különbözõ gyümölcsökkel együtt sütött húsokat, a polcon pedig ott árválkodott egy doboz ananász konzerv, így adott volt, hogy azzal együtt sütöm meg a húst. A hússzeleteket elõször elõsütöttem, majd az ananászt kicsit megkaramellizáltam, végül pedig egy finom, fûszeres páccal leöntve, puhára pároltam, és szép pirosra sütöttem. Az íze ettõl a páctól, különösen finom, és szaftos lett, mivel sütés közben magába szívta a hús. Köretként én most párolt rizst kínáltam mellé, de krumplipürével is tálalhatjuk, mert az is jól illik ehhez a szaftos húshoz. Az ananászt akár le is cserélhetjük, és ízlés szerinti gyümölccsel készíthetjük el a sültet. (pl. szilvával, almával....)
Hozzávalók:
6 szelet karaj
1 doboz ananászkonzerv
3 ek méz
1 tk ketchup
1 ek szójaszósz
1/2 tk chili (krém, v õrölt))
1 mk curry ...