Sörrel sült sertés

2012-08-26

sponsored links


Sertéssült. Ritkán, de akkor annál nagyobb élvezettel fogyasztjuk. Bõrrel együtt, mert úgy az igazi. :) Egyszerû és könnyû elkészíteni, jól elvan különösebb pátyolgatás nélkül is a sütõben, így ideális vendégváráshoz, és nem sokan tudnak ellenállni neki, amikor az asztalra teszem.

Nagyobb darab sertéshúsból készítem. Bõrös húst szoktam vásárolni hozzá, karajt, lapockát vagy egy méretes szelet sertéscombot, mindegyik finom. Az elõkészítése mindig ugyanaz: a húst leöblítem, leitatom róla a vizet és fûszerekkel elkevert, durva tengeri sóval bedörzsölöm. Ezután igyekszem légmentesen bezacskózni és a hûtõben pihentetem legalább 12, de ha van idõ, akár 18-24 órát is.

A hûtõbõl kivéve hagyom 2-3 órán át akklimatizálódni, közben beáztatom a cseréptálat. A húst újra leöblítem és szárazra törlöm, bõrét több helyen bevágom. Kizsírozom vékonyan a tálat, a húst durva sóval ...

Folytats a blogon ... www.egycsipet.hu/2012/08/sorrel-sult-...

sponsored links

Keres?s