Csáky rostélyos
sponsored links
Az utóbbi idõk legfinomabb ételei közé sorakozott ez a rostélyos. A júliusi Kifõztük magazinba készült, a balatoni ételek közé. Az ételt a híres múlt századi séf, Csáky Sándor emlékére alkotta egyik tanítványa. Több mendemondát lehet olvasni a neten az étel történetérõl, az viszont tuti biztos, hogy az étel remek! Inkább idõigényes, mint bonyolult, kis konyhai elõélettel nyugodtan hozzáfoghat bárki ennek a finom ételnek az elkészítéséhez. A porhanyósra párolt marhahús közé csomagolt szép, sárga töltelék nagyon jól mutat!
Hozzávalók 4 személyre
70-80 dkg csont nélküli marharostélyos / hátszín / marhacomb 4 szeletre vágva
a töltelékhez:
8 dkg füstölt szalonna
1 közepes fej vöröshagyma
2 paprika
2 kisebb paradicsom
4 tojás
só
õrölt bors
1 kávéskanál pirospaprika
a szószhoz:
1 nagyobb fej vöröshagyma
1 paprika ...