Malacsült krumplival és hagymával

2012-09-03

sponsored links


Nem sûrûn eszünk sertést... De ez a bõrös malac valamit tud. :) Fûszeresen, megsütve nagyon finom. Leginkább kihûlve szeretem, piros arannyal... Kóstoljátok meg Ti is azzal! :)

Elkészítése

Feldaraboljuk a húst. Sóval, borssal és magyaros sertésfûszerrel fûszerezzük. A tepsi aljára teszünk egy kevés olajat, rápakoljuk a husikat. A húsok közzé egész krumplit és egész vörös hagymát teszünk. (Ezeket nem fûszerezzük.) A húsok tetejére fokhagyma karikákat helyezünk (vagy zúzott fokhagymával bedörzsöljük.)
Kevés vizet öntünk alá. Sütõben szép pirosra sütjük.
(200 °C-os sütõben kb. 1 óráig sült alufóliával lefedve, majd 250 °C-on (légkeveréses) szintén alufóliával lefedve kb. 15 percig, és további 15 percig alufólia nélkül.)

Hozzávalók:
kb. 1kg bõrös malac oldalas
4 krumpli
2 vörös hagyma
4 gerezd fokhagyma ...

Folytats a blogon ... izutazas.blogspot.com/2012/09/malacsu...

sponsored links

Keres?s