Csülök pékné módra 2 (lassan, kényelmesen)
sponsored links
Elég pár nap hûvösebb idõ és máris kívánja az ember a tartalmasabb ételeket... Például a csülköt. Ezúttal jóval ráérõsebb módot választottam az elkészítésre, mint a múltkor. A hosszabb idõ ellenére kifejezetten háziasszonybarát ez a verzió, hiszen az elõzõ esti összekészítés után csak 1 percbe telik reggel a sütõbe tenni, aztán simán vissza lehet még bújni az ágyba... Az összesen 4 órás sütéstõl a csülök omlósan puha lesz, a bõre ropogósan sült, tökéletes a maga nemében. No persze, ha már pékné módra, akkor igazán tökéletes kemencében lenne, de én így sem hallottam zokszavakat.
Az ügymenet a következõ volt. A hentessel a csülköket hosszában ketté vágattam, biztos, ami biztos... Este a húst megmostam, megtisztogattam, leszárítottam, majd jó alaposan befûszereztem
fokhagymával (reszelve használtam), borssal, szegfûborssal, köménymaggal, némi majorannával. Sót egyelõre csak a bõrös felére tettem és így bõrrel lefelé tettem egy kicsit kizsírozott tepsibe. Lefóliáztam, hûtõbe tettem. Másnap reggel ...