Backamadarasi indulómártás
sponsored links
Hogy miért indulómártás? Mert ezt az ételt akkor szokás felszolgálni a võlegényes háznál, amikor a násznép éppen indulni készül a menyasszony kikérésére. Hát teljesen logikus, nemde?!:D:D:D
A receptért köszönet Márkus Rékának, backamadarasi volt iskola- és szobatársnõmnek.:) Bár igaz, nekem mindig Baráth marad!:)
Backamadarasi indulómártás
Hozzávalók: 1 kg sertés- vagy marhahús, 1 nagy evõkanál zsír vagy 1 dl olaj, 3-4 babérlevél, 3 közepes sárgarépa, 2 petrezselyemgyökér, 1 kisebb zellergumó, 1 hagyma, só, bors, 1 teáskanál pirospaprika, 2 evõkanál liszt, 3 evõkanál olaj, 4 dl tej, 25 dkg tejföl, 2-3 evõkanál ...