Backamadarasi indulómártás

2012-08-11

sponsored links


Hogy miért indulómártás? Mert ezt az ételt akkor szokás felszolgálni a võlegényes háznál, amikor a násznép éppen indulni készül a menyasszony kikérésére. Hát teljesen logikus, nemde?!:D:D:D 
A receptért köszönet Márkus Rékának, backamadarasi volt iskola- és szobatársnõmnek.:) Bár igaz, nekem mindig Baráth marad!:)

Backamadarasi indulómártás

Hozzávalók: 1 kg sertés- vagy marhahús, 1 nagy evõkanál zsír vagy 1 dl olaj, 3-4 babérlevél, 3 közepes sárgarépa, 2 petrezselyemgyökér, 1 kisebb zellergumó, 1 hagyma, só, bors, 1 teáskanál pirospaprika, 2 evõkanál liszt, 3 evõkanál olaj, 4 dl tej, 25 dkg tejföl, 2-3 evõkanál ...

Folytats a blogon ... edithreceptjei.blogspot.com/2012/08/b...

sponsored links

Keres?s