Navigci
Fõoldal
Kategóriák
2014 Összes
2013 Összes
2012 Összes
2011 Összes
2010 Összes
Linkcsere
Új blog ajánlása
Húsételek
sponsored links
Sörben pácolt karajszeletekMár írtam korábban is, hogy nem szeretem a sört. Egyetlen kortyot sem vagyok képes lenyelni belõle. Ehhez képest rajongok a sörben pácolt/sült húsokért, a sörtésztáért, és mindennemû sörrel készült ételért. Nem régen csináltam sörben sült nyúlcombokat, és azóta is nyelek nagyokat, ha rá ... |
Tovbb... |
Zöldséges malackarajHozzávalók: 1 darab bõrös malac karaj szeletekre vágva 1 nagyobb fej lila hagyma ... |
Tovbb... |
Mangót is raktam bele! Ne fesd az ördögöt a falra, önbeteljesítõ jóslat, és ezek minden nyelven megtalálható változatai, mert ha valakinek túl sokszor mondunk el valamit, még megteszi. Lásd menj akkor ahhoz a rohadt kurvához, na az is ritkán jön be úgy, ahogy elképzelik. Engem a mangóval idegeltek addig, hogy ... |
Tovbb... |
Hétvégi receptajánló!!! Sült sertés hasaalja krumplipürével.A hétvégére ajánlott recept elkészítése most egy kicsit több idõt igényel, de a végeredmény mindenkit aki elkészíti, kárpótolni fogja. Az elõkészületek persze nem igényelnek túl sok munkát, aztán a többi már a sütõ dolga. A sertés egyik legszaftosabb része a hasaalja, melyet mi igencsak szeretünk, és sütve eddig is sokszor készítettem már. A napokban viszont egy ... |
Tovbb... |
ÉDESBURGONYÁS MARHARAGUHOZZÁVALÓK 50 deka marhahús 1 db póréhagyma ... |
Tovbb... |
SzülinapTegnap Középsõm szülinapja volt, 31 éves lett. Ebédre egyszerû ételeket fõztem (húslevest csigatésztával Tomika kedvére, és olaszos fûszerezésû baconös-sonkás, padlizsános-cukkinis-paradicsomos fusillit). Én szerettem volna étteremben megünnepelni a szülinapot, (mert tudom, hogy ez nekem mindig nagyon sok munkával jár), de a családtagok ebédnél leszavazták az ... |
Tovbb... |
Konfitált marhapecsenye
Konfitálni hagyományosan kacsát és libát szoktunk, de mostanában nagy divat lett konfitálni akár még zöldségeket is (pl: fokhagymát) , sõt az igazán ínyencek borjúpofát is készítenek így. Konfitált omlós narancsos kacsa recept itt olvasható. ... |
Tovbb... |
Fekete szezámmagos-rozmaringos bárány articsókapürén gránátalmás-portói redukcióval és folyékony tahini géllelValahogy befurakodott a konyhámba néhány orientális hozzávaló, úgyhogy nem is próbáltam ellenállni nekik. Bár nem volt célom, hogy teljesen elmenjek abba az irányba. Elég volt az is, hogy éppen csak sejteni lehessen a dolgot. Pontosan ezért nem fûszereztem a bárányt sem agyon, hanem egyszerûen fokhagymával és rozmaringgal ízesítettem, aztán fekete ... |
Tovbb... |
Töltött oldalas meggyszósszal |
Tovbb... |
Fokhagymás húsNagy otthoni klasszikus. Ki merem jelenteni, hogy ennek van a legjobb zsírja a világon. Úgyhogy dupla haszon. Aznapra már ne tervezz programot, mert roppant erõs kajaszagod lesz:) Hozzávalók: ... |
Tovbb... |
Sörben sült csülök tepsis burgonyával 1 nyers sertéscsülök ( 1-1,5 kg) 1 liter barna sör 2 evõkanál só ... |
Tovbb... |
A vadas szezonjaMég egyszer a vadasról, mert tél vége van, azaz rengeteg szomorkás répa, petrezselyemgyökér, és kevés friss dolog van még a piacon. Úgy érzem, ez az étel soha nem kaphat elegendõ figyelmet. Hiszen annyira csodálatos, hogy egy halom unalmasnak tûnõ zöldségbõl egy kis ízbeli rásegítéssel ilyesmi sikeredik! Ha csak azt tudja az ember, hogy mibõl van, jogosan ... |
Tovbb... |
SaslikEhhez én most fél kg csirkemellet vettem, plusz 25 dkg Kolosvári füstölt szalonnát, és egy szál Gyulai kolbászt. A csirkehúst elözö este fokhagymás tejbe áztattam, hogy ne legyen száraz. Másnap pedig feltûztem a hozzávalókat a nyársakra. Nekem nincs fémnyársam, így vettem fából készültet, ezt viszont használat elött picit be kell áztatni vízben. A nyársra ... |
Tovbb... |
Fûszerkéregben sült szûzpecsenye chilis, koktélparadicsomos-csicsókás tagliatellévelAhogyan a húsvéti Wellington szûzpecsenye bejegyzésemnél meséltem, a múlt hétvégén a szûzpecsenye volt nálam porondon: |
Tovbb... |
Provence-i szûzérme borsópürévelEgyszerûen összedobható fogás, viszont ügyesen kell idõzíteni. Ha krumplit is készítek hozzá, elõször azt teszem fel. Utána a borsót, és végül az elõkészített szûzérmét. A borsó makacs egy körítés, mivel a héja nem dolgozható fel, és passzírozni kell, de aki egyszer is elkészíti pürének, lassacskán rákap majd. Intenzív, ezért nem érdemes olyan mennyiségekben ... |
Tovbb... |
Mézes, mustáros bélszínMa délelõtt pont gondolkodtam, hogy mit is készíthetnék a bélszínbõl, ami nagymamámtól kaptam és akkor láttam meg Málna konyhájában a mézes, mustáros szûzérméket. Még régebb készítettem mézes, mustáros csirkét, ízlett a méz és mustár kombináció, gondoltam a bélszínt sem ronthatja el. Így kisebb-nagyobb változtatásokkal (már-már mondhatni, hogy ... |
Tovbb... |
Mézes, mustáros szûzérmékHozzávalók: 50-60 dkg sertésszûz, 2 evõkanál szõlõmagolaj, 2 - 3 evõkanál mustár, abból egy ek. lehet magos mustár is, 2 evõkanál méz, 3 evõkanál tejföl, 3 evõkanál fõzõtejszín,csapott evõkanál nyírfacukor, fél ... |
Tovbb... |
Körömpörkölt |
Tovbb... |
Mézes-mustáros sült oldalas hercegnõ burgonyávalEzt a finomságot mindenképpen érdemes kipróbálnotok! Jó húsos oldalast vegyetek hozzá és készüljetek fel egy ízorgiára! :) ... |
Tovbb... |
Vasárnapi tekergõsSzinte egész nap házimunkáztam, s mikor végre leültem a számítógép elé, alaposan megtréfált a technika ördöge. Szinte egész este nem volt net. Múzs azt mondta, ne reménykedjek, annyira ingadozó most a szolgáltatás, hogy bizonytalan a mai bejegyzés publikálása. Sebaj, azért ... |
Tovbb... |
Borjúpörkölt cigányosanVolt nékem egy kolléganõm, akinek egy 170 kilós cigány ember volt a férje, a Jancsi. Szilvi istenien fõzött, de otthon csak a Jancsi készíthetett pörköltet. Cigányosan. Az náluk annyit tett, hogy a paprikát és a paradicsomot már a megpuhult húshoz adták hozzá és onnantól fogva max. 10 percig fõzték lassú tûzön, hogy a paprika és paradicsom ... |
Tovbb... |
Rozmaringos tarja roquefortos körtével
Ínycsiklandozó fogás az illatos rozmaringos porhanyós hús és a sütõben karamellesre sült édeskés körte penészes kék sajttal bolondítva. |
Tovbb... |
Az édes szûzNem rajongok kifejezetten az édes sós ízek párosításáért, sõt ha nem távol-keleti konyháról van szó, akkor egyáltalán nem kedvelem. Kis koromban ki lehetett kergetni a világból, mikor nagymamám a házi! rántott csibecomb mellé egres, vagy almaszószt kínált. Teljesen értetlenül álltam a helyzet elõtt, hogy miért kell édes szósszal ... |
Tovbb... |
Ede és a kivert húsHogy egy kissé elvonjam a figyelmeteket Szabónéról, egy másik könyvre szeretném átmenetileg ráirányítani: ez pedig Cserna-Szabó András és Fehér Béla Ede a levesben címû mûve. Gasztrokrimiket ígérnek rögtön a cím alatt, na de ne ám klasszikus krimikre gondoljatok, oknyomozás zajlik itt ... |
Tovbb... |
Rozmaringos dió egyben sütveMostanában a hentesek hozzáállása a dolgokhoz merõben különbözik a15 évvel ezelõttitõl. A húshoz fõzési, ételvezetési tanácsokat, telefonszámot, és mosolyt is adnak. A múlt hétvégén kievett a fene a piacra. Megkívántuk az évente egyszer esedékes hagymás rostélyost, ehhez akartam ... |
Tovbb... |
Húsvéti Wellington szûzpecsenye - házi tésztában sült sertésszûz parmezános tojáskrémmel, érlelt sonkaburokbanA múlt hétvégi menü fõszereplõje a sertés szûzpecsenye volt nálunk. Általában a piacon vásárolok húsféléket. A 100. bejegyzésemben már bemutattam "kedvenc hentest", akire szinte mindig számíthatok. Saját vágóhídról kerül ide a normális minõségû magyar sertés, marha, növendék ... |
Tovbb... |
Császárszalonnás szûzpecsenye nyársak vajban párolt répával
Tavaszi ebéd, mert várom a tavaszt , de hiába várom…Legalább az ebéd legyen tavaszi hangulatú . Császárszalonnás szûzpecsenye nyársak vajban párolt répával Hozzávalók: ... |
Tovbb... |
Gombás-virslis sertésszeletSajt alatt sült gombás-virslis sertésszelet a hivatalos neve ennek a finom húsételnek, amit anyuék készítettek el, csak én lerövidítettem. A receptet itt találták és nem is nagyon változtattak rajta, mert úgy volt jó, ahogy ... |
Tovbb... |
A kanállal szeletelhetõ húsUP-nak. És Lackónak. Ha el kellene döntenem erre az életre, csak nyers, vagy csak hosszú órákig fõtt marhahúst ehetek, iszonyú bajban lennék. Steakek és tatár versenyezne húslevesekkel, vadasokkal, pörköltekkel, tokányokkal, és legfõképpen az ezekbe való ... |
Tovbb... |
Boeuf Bourguignon - la RobuchonHétvégente szinte mindig azzal a kéréssel fordulnak hozzám, hogy hús legyen meg mártás és persze jó sok. Azt hiszem most vasárnap sikerült tökéletesen teljesítenem, hiszen mi múlhatja felül a nagy francia klasszikust, a burgundi marharagut? Ha igazán autentikus receptet szeretnénk követni, akkor Escoffier alapmûvét kell fellapoznunk. Leírása alapján a húst három órán keresztül ... |
Tovbb... |
Dupla vagy semmiNagyon szeretek saját ötleteket kipróbálni. Amikor vásárolni megyünk mostanában nem készítek listát. Ott csellengek a zöldségek, húsok közt és amikor megtetszik valami, akkor elképzelem, hogy mi lehet belõle... Egyik alkalommal a kolbászok között láttam meg a marha- juh vegyeskolbászt, ami azonnal felkeltette az ... |
Tovbb... |
Csirkemájas zsemlével töltött tarjaA szülinapi ebéd fõfogása ez a töltött tarja volt. Tegnap újra elkészült mert annyira finom, és hidegen kenyérrel abbahagyhatatlan. Most legalább fotó is készült róla. :) Ovis beszoktatásról: ... |
Tovbb... |
Rozmaringos szûzérme rolád fenyõmagos kelkáposztávalKelkáposzta igazi klorofil bomba a nagyon finom porhanyós szûzérme mellé. A kelkáposztát méltatlanul szinte csak fõzelékbe és rakott kelkáposztának készítjük el, pedig a baconos, fenyõmagos fokhagymás változata ízletes és fantáziadús köret . Itthon az egyik kedvencünk hétköznap a kelkáposztás farfalle, amikor ezt feltétet tesszük a masnitésztára egy kis ... |
Tovbb... |
Édes savanyú-csípõs oldalas meleg krumplisalátávalAz utóbbi idõben egyre távolabb kerülünk én, meg a disznóhús. A marhát szinte már egészen elhagytam, úgy tûnik, a pucsu is elmaradna, ha édesanyám nem nevelne belõle. Így azonban jelen van a konyhámban, ahogy az oldalas is, ami végképp nem a kedvencem. Pontosabban, nem volt az. Anyukám fõzve gulyáslevesnek készíti, ritkábban süti. Fõzve nem ... |
Tovbb... |
Steak DianeAhogy arról már beszámoltam, tegnap szert tettem egy darab kívánatosan vörös, érlelt hátszínre. A hús sorsa a vadászat istennõjének dedikált Steak Diane nevû fogás formájában pecsételõdött meg. Az étel pontos származását homály fedi, a legvalószínûbb verzió szerint a 60-as évek Amerikájában találták fel, abban az idõszakban, amikor Julia Child népszerûsíteni kezdte az amerikai ... |
Tovbb... |
Sült hasaalja tekercsMég újévkor sütöttem ezt a húst, amit hidegen, felvágottként ettünk. Nagyon kiadós és olcsó, ráadásul csak a sütés igényel némi idõráfordítást, egyáltalán nem munkaigényes étel. Recept ... |
Tovbb... |