Hétvégi receptajánló!!! Sült sertés hasaalja krumplipürével.

2012-03-17

sponsored links


A hétvégére ajánlott recept elkészítése most egy kicsit  több idõt igényel, de a végeredmény mindenkit aki elkészíti, kárpótolni fogja. Az elõkészületek persze nem igényelnek túl sok munkát, aztán a többi már a sütõ dolga. A sertés egyik legszaftosabb része a hasaalja, melyet mi igencsak szeretünk, és sütve eddig is sokszor készítettem már. A napokban viszont egy új receptet ismerhettem meg a Tv-Paprika egyik nagyon "jó szakácsától" aki eddig is remek ötleteket adott a fõzéshez. Több receptjét már elkészítettem, és még soha nem csalódtam, mindegyik étel nagyon finom volt. Most éppen a sertés hasaalját elõsütve, majd sütõben zöldségek társaságában, marha-alaplében párolt puhára. Tálaláskor olyan guszta volt ez az igen szaftos hús, hogy rögtön tudtam, hétvégén bizony nálunk is ez lesz az ebéd. Ma aztán el is készítettem, és valóban sokkal szaftosabb, és finomabb lett mintha csak vékonyan felszeletelve sütöttem volna meg. Én krumplipürével tálaltam, mert szerintem az illik hozzá a legjobban, vagyis így igazán érvényesül a hús remek íze. Elõször úgy gondoltam, hogy csemege uborkát adok mellé, de aztán inkább egy finom öntettel salátát készítettem belõle. Lehet a mai ebédünk diétásnak cseppet sem mondható, de finomnak annál inkább. Persze sertés hasalja helyett, akár bõrös malachúsból is elkészíthetõ ez a remek étel.

 Hozzávalók:

80 dkg sertés hasaalja (v. bõrös malachús)
2 db sárgarépa
1 db zöldség
1 db zeller (kisebb)
1 db vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma ...

Folytats a blogon ... gizi-receptjei.blogspot.com/2012/03/h...

sponsored links

Keres?s