Szülinap

2012-03-15

sponsored links


Tegnap Középsõm szülinapja volt, 31 éves lett. Ebédre egyszerû ételeket fõztem (húslevest csigatésztával Tomika kedvére, és olaszos fûszerezésû baconös-sonkás, padlizsános-cukkinis-paradicsomos fusillit). Én szerettem volna étteremben megünnepelni a szülinapot, (mert tudom, hogy ez nekem mindig nagyon sok munkával jár), de a családtagok ebédnél leszavazták az ötletet és egybehangzóan megszavazták Középsõm ötletét, hogy bográcsos marhapörkölt legyen az ünnepi vacsora. Persze Õ fõzi, én csak "konyhalány" vagyok ilyenkor, a keze alá dolgozom, mint egy jó segédmunkás. Próbáltam meggyõzni, hogy fõzzük lábasban, de azt mondta, akkor inkább hagyjuk, akkor nem érdekes az egész, hát mondtam, csinálja, ahogy akarja. 
Ebéd után elmentek beszerezni a marhahúst.  Mondtam nekik (mármint Középsõmnek és Legkisebbikemnek, vagyis a beszerzõ csapatnak), hogy 4-5 kiló marha lapockát, vagy lábszárat legalább hozzanak, hogy a bográcsban ne vesszen el. Megvolt a hús, már csak össze kellett vágni, megtisztítani a csúnya, hártyás részektõl. Középsõm ezt is bevállalta, én ezen felbuzdulva Tomikával elvonultam déli sziesztára. Gyerekkönyveket nézegettünk, heverésztünk, beszélgettünk, egyszer csak jött az én Középsõm, hogy ez a hús borzasztó. Angliában olyat kap, amit csak össze kell vágni és kész, ez meg csupa cafat és hártya, és gusztustalanság. Na, anya, vége a sziesztának, Középsõm játszott Tomikával én meg nekifogtam a hús tisztításának, darabolásának.  Mire végeztem, az ünnepelt azért csak megtisztította a hagymát, felaprózta a zöldpaprikával-paradicsommal együtt, aztán megrakta a tüzet, mert sehogy se tudtam meggyõzni, hogy márciusban még nem szoktak az emberek bográcsozni. Kizsírozta a bográcsot (libazsírral), mert hallotta ...

Folytats a blogon ... hzias2.blogspot.com/2012/03/szulinap....

sponsored links

Keres?s