Mézes, mustáros szûzérmék
sponsored links
Hozzávalók: 50-60 dkg sertésszûz, 2 evõkanál szõlõmagolaj, 2 - 3 evõkanál mustár, abból egy ek. lehet magos mustár is, 2 evõkanál méz, 3 evõkanál tejföl, 3 evõkanál fõzõtejszín,csapott evõkanál nyírfacukor, fél citrom, só, bors, 1-2 evõkanál zabpehelyliszt
Elkészítése: a lehártyázott sertésszüzet felszeleteljük és kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd a felhevített olajon mindkét oldalát fehéredésig sütjük, ez kb. 2-2 perc oldalanként. A szeletek kiszedjük az olajból és félrerakjuk õket. Közben egy tálban simára keverjük a hozzávalókat: a mustárt, a mézet, a tejfölt, a fõzõtejszínt, a nyírfacukrot és ...