Húsvéti Wellington szûzpecsenye - házi tésztában sült sertésszûz parmezános tojáskrémmel, érlelt sonkaburokban
sponsored links
A múlt hétvégi menü fõszereplõje a sertés szûzpecsenye volt nálunk.
Általában a piacon vásárolok húsféléket. A 100. bejegyzésemben már bemutattam "kedvenc hentest", akire szinte mindig számíthatok. Saját vágóhídról kerül ide a normális minõségû magyar sertés, marha, növendék marha, idõnként borjú és baromfihús. Kifejezetten kedvezõ áraik és jó akcióik vannak, az állandó kígyózó sorok a pultjaik elõtt nem meglepõ.
A sertés szûzpecsenyét korábban 1200 Ft-os kilónkénti árban mérték, mostanában 1500 Ft-ért, de még így is kedvezõ ez az ár a sertésbélszínért.
Számtalan ételt készítek nagy kedvvel szûzpecsenyébõl, nem olyan régen készítettem is egy válogatást, természetesen a teljesség igénye nélkül. Ide is érdemes bepillantani:
Receptajánlataim szûzpecsenyére - karácsonyra, szilveszterre, vasárnapra, hétköznapra. 1 rész
Gyakran kihangsúlyozom, hogy nem célom, hogy a családomnak nagy zabálásokat rendezzek itthon - finom, egyszerû, minõségi ételeket igyekszem fõzni, az adagokat és a bonyolítást tekintve is normális, túlzásoktól mentes étrendet.
Szûzpecsenyébõl általában 15 dkg mennyiséggel kalkulálok, így egy nagyobb, egész szûzpecsenye éppen elégséges alapanyag egy fõétkezéshez. Két ilyen sertésszûzbõl készült a hétvégi menü, az egyik fogás volt ez a ...