Vasárnapi tekergõs
sponsored links
Szinte egész nap házimunkáztam, s mikor végre leültem a számítógép elé, alaposan megtréfált a technika ördöge. Szinte egész este nem volt net. Múzs azt mondta, ne reménykedjek, annyira ingadozó most a szolgáltatás, hogy bizonytalan a mai bejegyzés publikálása. Sebaj, azért próbálkozom!
Ma "igazi" vasárnapi ebéd készült. Gyöngyözõ csirkehúsleves, májjal és zellercsíkokkal tekert comb körettel és a bonbonos akcióból kimaradt kókuszos töltelékbõl muffin. A húslevest nem írom le, az utóbbit pedig majd holnap, tehát jöjjön a fõétel! Egy napra egy recept!
Sokat gondolkoztam, hogy mi legyen a fõ fogás a mai ebédnél. Hildus tegnap hallal lepett meg minket, ezért - bármennyire szeretjük is - ma nem akartam azt tenni az asztalra. Múzs holnap elutazik, ezért valami csomagolható, vagy szeletelhetõ dolgon törtem a fejem. Rántott hús, gordon bleu, natúr szelet mind versenyben voltak, mígnem eszembe jutott, hogy a leveshez elõvett aprólék közt van két szép csirkemáj, s a hûtõben egy hatalmas zeller. Jött is az ötlet: megtöltöm az említettekkel a kicsontozott combot. Köretnek a krumpli túl unalmas lenne magában, ezért zöld hüvelyû zöldbabot (természetesen Mara kertjébõl) gondoltam hozzá.
Comb csirkemájjal és zellercsíkokkal tekerve
40 dkg kicsontozott comb
2 csirkemáj
2 db 0,5 cm vastag zellerdarab csíkokra vágva ...