Édes savanyú-csípõs oldalas meleg krumplisalátával
sponsored links
Az utóbbi idõben egyre távolabb kerülünk én, meg a disznóhús. A marhát szinte már egészen elhagytam, úgy tûnik, a pucsu is elmaradna, ha édesanyám nem nevelne belõle. Így azonban jelen van a konyhámban, ahogy az oldalas is, ami végképp nem a kedvencem. Pontosabban, nem volt az. Anyukám fõzve gulyáslevesnek készíti, ritkábban süti. Fõzve nem szeretem, mert túl zsíros. Sütve meg azért nem, mert túl száraz. Azonban egy nagyon régi sertéshús elkészítési módjait feldolgozó könyvben találtam egy variációt, amelyikben fõ is, meg sül is. Így aztán omlós is lesz, meg a zsíros részek is kisülnek. Ehhez már csak egy izgalmas pácra volt szükségem, ez meg a gyerekeknek jött be, azóta a lányom folyton mézes húst kér. Mézeset, mert azóta mézzel is kipróbáltam, meg merem kockáztatni, hogy úgy egy leheletnyivel talán még finomabb is:-) Az eredeti recept az alábbi.
Merem ajánlani bárkinek, aki szereti az oldalast, omlós, sült, finom. Jó étvágyat! :-)
Hozzávalók a húshoz: ...
Merem ajánlani bárkinek, aki szereti az oldalast, omlós, sült, finom. Jó étvágyat! :-)
Hozzávalók a húshoz: ...