Az édes szûz
sponsored links
Nem rajongok kifejezetten az édes sós ízek párosításáért, sõt ha nem távol-keleti konyháról van szó, akkor egyáltalán nem kedvelem. Kis koromban ki lehetett kergetni a világból, mikor nagymamám a házi! rántott csibecomb mellé egres, vagy almaszószt kínált. Teljesen értetlenül álltam a helyzet elõtt, hogy miért kell édes szósszal elrontani a roppanós bundájú, ízletes csibecombot. Éppen ezért komoly áttörésnek számít nálam, hogy mikor párom keresztszüleinél voltunk, nemhogy csak udvariasan megettem az ebédre tálalt aszalt szilvás szûzpecsenyét, de kétszer repetáztam is belõle, illetve a receptet el kellett kérnem, hogy rá két napra újra elkészíthessem ezt az isteni fogást. Tényleg minden túlzás nélkül ezt egyszerûen muszáj kipróbálni!
Amit nem kell tovább õrizgetni:
1 kg sertésszûz
40 dkg alma lereszelve
20 dkg magozott aszalt szilva vékonyan felcsíkozva
1 fej hagyma
0,5 l fõzõtejszín
1 dl vörösbor
1 tk õrölt szerecsendió ...