Navigci
Fõoldal
Kategóriák
2014 Összes
2013 Összes
2012 Összes
2011 Összes
2010 Összes
Linkcsere
Új blog ajánlása
Húsételek
sponsored links
Csabai karajA csabai karaj hidegen, vékonyan szeletelve a legfinomabb, ilyenkor bármelyik felvágottat a háttérbe szorítja. Persze, hagyományos módon, melegen is tálalhatjuk valamilyen körettel. Hozzávalók ... |
Tovbb... |
Csülökpörkölt |
Tovbb... |
Almás-hagymás szûzérmékÉppen Anyának mondtam ebéd után, hogy hányszor elõfordul, hogy reggel még úgy érzem, ma nem fõzök ebédet, mert egy fia ötletem sincs, hogy mi is lehetne. Aztán lemegyek a konyhába, körülnézek, mi van itthon, aztán mégis lesz mindig valami. Nos, ez a mai ebéd éppen ilyen. Ráadásul a ... |
Tovbb... |
Ragacsos sült oldalas M sajtos burgonyalepénykévelValamelyik nap sült oldalast készítettek egy fõzõs mûsorban, talán a TV Paprikán, nem emlékszem már pontosan. A lényeg, hogy nagyon guszta volt az oldalas, amit sütöttek, de szokás szerint nem írtam le a receptet. Annyira nagyon guszta volt viszont, hogy muszáj volt reprodukálnom ... |
Tovbb... |
Tárkonyos-fokhagymás bárányoldalasNem tartozok a bárányhús rajongók táborába viszont ebben az elkészítési formában mindenkinek merem ajánlani. Hozzávalók: bárányoldalas, fokhagyma, friss tárkony, só. Elkészítése: ... |
Tovbb... |
Toszkán szeletAnyósom egy régi gasztroújságjában találtam rá erre a receptre. Megtetszett, megcsináltam és mindenkinek nagyon ízlett. A rendkívül omlós, szaftos husit rizzsel tálaltam. Hozzávalók: ... |
Tovbb... |
BBQ oldalas memphisi módraNem titok, hogy az oldalas iránt a Charles Vergos Rendezvous étterem keltette fel az érdeklõdésemet Memphisben: azelõtt nem voltam oda ezért a húsért, ennek az oka egyszerûen az, hogy itthon sok helyen rosszul készítik el. Ha kicsit is érezhetõ rajta az a jellegzetes, kellemetlen sertésíz, akkor máris el van ... |
Tovbb... |
Egybõl hármat - avagy a körömpörköltVannak ételek, amelyeket hosszú ideig kell fõzni (bár néha Papin találmánya lerövidítheti az elkészítés idejét), ezeket érdemes nagy mennyiségben csinálni. Ilyenkor két lehetõség van: vagy egy héten keresztül ezt etetjük a családdal, vagy átalakítjuk õket, hogy senki rá se ismerjen. ... |
Tovbb... |
Szûzpecsenye mediterrán módra sültpaprika-szószos taglietellévelÚgy adódott, hogy egy szép szûzpecsenye hús landolt a hûtõmben, méghozzá egy rendes háztáji vágásból származó darab. Úgy terveztem elõtte, hogy aznap valami olaszos tésztát fogok készíteni, arra támadt gusztusom, így mikor "beesett" a szûzpecsenye, gondoltam belekombinálom valahogy a ... |
Tovbb... |
Hagymás-gombás marhaRájöttem, hogy szeretem a marhahúst. Persze nem steak-ként nyersen, szigorúan kellõen átfõzve/átsütve. Vadasként, és ilyen párolt szószos ételekként. Meg persze a "spagetti húsgombóccal" és a svéd húsgolyó is kedvenc. Ja meg ... |
Tovbb... |
Tejszínben sült gombás karaj |
Tovbb... |
Malac-gulyás a sütõbõlEz a módszer olyan embereknek való, akik hozzám hasonlóan utálják, amikor a pörköltszag mindenbe beeszi magát fõzés közben. Én nem vagyok nagy pörkölt rajongó, ha a férjemnek nem a pörkölt alapú ételek lennének a kedvencei, talán sose csinálnék. Neki szívesen elkészítem, de nagyon ... |
Tovbb... |
Csülökszeletek korianderes bulgurral |
Tovbb... |
Balzsamecetes császárhús |
Tovbb... |
Bárányhúsból készült pörkölt vörösborral |
Tovbb... |
Eszterházy rostélyos trikolor zöldségpürével |
Tovbb... |
Töltött göngyölt pecsenye burgonyaszirommalAmikor van idõm, akkor nézegetni szoktam az általam kedvelt gasztroblogokat, de nem azért, hogy bármit is átvegyek azzal, hogy majd elkészítem, - mert az évtizedek alatt több ezer receptet összegyûjtöttem, és csak arra kevés egy élet, hogy azokból azt megcsináljam ami nekünk tetszik - hanem azért, mert arra ... |
Tovbb... |
Karaj gombával és balzsamos répával (tej és tojásmentes)Hozzávalók: 500 gr sertéskaraj 250 gr csiperke gomba ... |
Tovbb... |
LérepecsenyeHozzávalók:40 dkg friss pecsenyehús, 40 dkg krumpli, 2 dl tejföl, 1 hagyma, 2 evõkanál liszt, 1 evõkanál zsír, ecet, só, 3 babérlevél Elkészítése:
a hús kockára vágjuk és hideg vízben fõni tesszük. Habját leszedjük és
hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a sót , a borsot és a
babérlevelet. Mikor majdnem megfõtt, beletesszük a ... |
Tovbb... |
Pácolt szezámos marhacsíkok |
Tovbb... |
Sóbundás kacsamellNosza, amikor legközelebb a piacon jártam vettem egy kacsamellet és Marka leírását követtem. Megtisztítottam, megmostam és szárazra töröltem a pecsenyekacsa ... |
Tovbb... |
Dubarry szeletA látszat ellenére szoktam fõzni, ha nem is írom meg. Bár mindig szégyellem magam, hogy Marisnak egyedül kell vezetnie a blogot. :o) Nem mintha ez bárkit is vigasztalna - gondolom. Most azért jelentkezem, mert csütörtökön zseniálisat alkottam. :o) Nem sok sikerélménye van az ember lányának, ha több ... |
Tovbb... |
szûzérmékA szûzpecsenyét ujjnyi vastagra szeleteltem,körbetekertem bacon szalonnával,fogpiszkálóval rögzítettem.kicsit sóztam,borsoztam,meglocsoltam -enyhén-olivaolajjal.A tepsi alját is kikentem olivaolajjal. 200 fokos sütõben pirosra sütöttem,salátát adtam hozzá,csak úgy natúr,semmi ... |
Tovbb... |
Sörben pácolt sertéscsülökSzeretem a tepsiben készült ételeket, mert idõt, munkát takarítok meg, közben még más is készülhet a válogatósaimnak. Amíg a sütõben sül a husi, addig sok más, egyéb ... |
Tovbb... |
Borjú bécsi - wiener schnitzel - krumplisalátávalJaj, hát persze, hogy a majonézes krumplisaláta, amit éppen most mutattam be, bécsi szelethez készült. Természetesen bécsi krumplisalátával készült volna, ha a férjem szeretné a bajor vagy bécsi krumplisalátát, de a majonézes krumplisalátát szereti, így ez készült. ... |
Tovbb... |
Extrán ropogós sertés sültVagyis köznyelven “rántott hús”. De nem a hajszál vékonyra kloffolt, lelóg a tányérról típus, hanem szaftos karaj nagyon ropogós bundában! Igazi klasszikus új köntösben, pikáns szósszal. Szinte elronthatatlan és garantált sikert fog aratni! Ilyen rántott husit elõször egy japán ismerõsöm készített nekem. (A japánok “tonkatsu“-nak hívják.) Meg is ... |
Tovbb... |
Hétvégi receptajánló!!! Olajbogyóval-sajttal töltött hússzeletek.Erre a hétvégére megint egy igen egyszerûen, és a sütõben elkészíthetõ receptet hoztam. Mivel igencsak hûvösre fordult az idõ, így bizony jólesik a sütõbõl kiáramló meleg, és nem utolsósorban közben elkészül a finom ebéd is. A fûszerezett (nálam sertés karaj) hússzeletekre sajtszeleteket tettem, majd olajbogyót ... |
Tovbb... |
Bõrös malackaraj, hajdina- és céklasalátávalSzinte röpülnek a napjaim, és a két hete ígért piaci ámokfutást dokumentáló második felvonást csak most tudom pótolni. Talán még minden beszerezhetõ hozzá, beleértve a cékla levelét és jóféle paradicsomot még ma is láttam a piacon. A malackarajról elég lesz csak a technológia taglalásánál szólni, talán a hajdinasaláta az, ami ... |
Tovbb... |
Csülök zöldségágyonEz a recept is Kifõztükös, igaz, még szeptemberrõl. Letöltöttétek már az októberit számot is?:) Jah, és az étel naggggyon finom volt!!! Hozzávalók 4-5 személyre: ... |
Tovbb... |
Rántott hús (tej és tojásmentes)Biztos, hogy lisztbe és felvert tojásba is bele kell forgatni a hússzeleteket, hogy finom rántott húst kapjunk ? Szerintem felesleges. Nézzétek csak a képeket... Hozzávalók: |
Tovbb... |
Vasi pecsenyeEzt a finomságot Edi konyhája blogjátékára Enni-határok nélkül készítettem el. A játék abból állt hogy a játékra jelentkezõk egymásnak adtak feladatot , ki melyik ország vagy tájegység jellegzetes ételét készítse el. A feladatomat Lillától kaptam és Nyugat-dunántúli receptet kellett választanom! ... |
Tovbb... |
Paleolit napi menü 351. nap |
Tovbb... |
Mustáros karajSemmi különös, mondhatni egyszerû, ejtõzõs vasárnapnak indult. Megint nem akartunk hosszan idõzni a konyhában, ezért valami olyasmit kerestünk, ami viszonylag egyszerûen, gyorsan, kevés hozzávalóval elkészül. A végeredmény pedig szuper lett... Ja, jobb és találóbb nevet eddig még nem találtunk ennek az ételnek, de lehet, hogy nem is kell. Csak ... |
Tovbb... |
Burgundi marharagu (boeuf bourgignon)Nagyon régóta tologattam ezt a bejegyzést, nem egy villám mozzanat a megírása sem és az elkészítés sem...(de megéri!) Kedvenc gasztrojelenségem, Julia Child klasszikus receptje. Vörösboros, súlyos, mélytüzû étel, igazi pasis, hétvégi kaja, ebben a kategóriában valódi gyöngyszem. Isteni vasárnapi ebédre burgonypürével, vagy ... |
Tovbb... |
Vajban sült karajsteak pirított gombával - retro kedvencek kicsit másképpA '80-as években nemigen volt olyan étterem hazánkban, ahol nem volt a menüajánlatban ez az étel. A sertésborda számtalanféleképpen volt jelen az étlapokon, mára a csirkemell vette át a vezetõ szerepet, szerintem méltatlanul. A Kisfiam is osztja a véleményemet, amikor a heti menü szóba ... |
Tovbb... |
Töltött sertéstekercsHozzávalók: 50 dkg vékony hasalja szalonna 30-40 dkg darált sertéshús ... |
Tovbb... |