Ragacsos sült oldalas M sajtos burgonyalepénykével
sponsored links
Valamelyik nap sült oldalast készítettek egy fõzõs mûsorban, talán a TV Paprikán, nem emlékszem már pontosan. A lényeg, hogy nagyon guszta volt az oldalas, amit sütöttek, de szokás szerint nem írtam le a receptet. Annyira nagyon guszta volt viszont, hogy muszáj volt reprodukálnom valahogy a dolgot, ezért nekiláttam. Igazából a pác az, ami érdekessé teszi ezt a sült oldalast. Sok minden kell hozzá, de érdemes vele szöszmötölni, mert nagyon finom, omlós, szaftos, puha, ragacsos hús a végeredmény.
Hozzávalók:
1 darab oldalas egyben (esetemben 1 kg körüli)
húspuhító fûszer
Páchoz:
1 nagy evõkanál méz (sima virágméz)
1 nagy evõkanál Worcestershire szósz (vagy szójaszósz)
1 púpozott evõkanál sûrített paradicsom
1 púpozott evõkanál ketchup
1 teáskanál csemege Piros Arany (ízlés szerint lehet csípõs is)
1 nagyobb gerezd reszelt fokhagyma
1 csapott teáskanál só
csipet õrölt fekete bors ...