Eszterházy rostélyos trikolor zöldségpürével
sponsored links
Az Eszterházy rostélyos nosztalgikus jelentõségû a számomra, mert 12-13 évesen ez volt az elsõ étel, amit megfõztem. Természetesen nem teljesen egyedül, édesapám irányított. Közölte, hogy most én leszek a szakács, és Õ a kukta. Együtt pedig remekeltünk. Ez az élmény olyan önbizalmat adott - ha ezt meg tudom fõzni, akkor bármit - ami meghatározó volt a gasztronómiával való kapcsolatomban. Szülõként éppen ezért én sem fogom vissza a gyerekeimet, ha próbálkozni szeretnének. Nem érdekel, ha összemaszatolják a konyhát, amikor akkora örömmel mutatják meg, amit alkottak.
Most ismét felidéztem ezt az ételt, ezúttal Dobos receptje alapján. Az ünnepre tekintettel a köret trikolorban készült.
Hozzávalók:
- 1 kg marhahús (rostélyos vagy comb)
- 1 szál sárgarépa
- 1kisebb zellergumó
- 2 petrezselyemgyökér
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 evõkanál liszt
- 1 teáskanál ecet ...