Borjú bécsi - wiener schnitzel - krumplisalátával

2012-10-13

sponsored links


Jaj, hát persze, hogy a majonézes krumplisaláta, amit éppen most mutattam be, bécsi szelethez készült. Természetesen bécsi krumplisalátával készült volna, ha a férjem szeretné a bajor vagy bécsi krumplisalátát, de a majonézes krumplisalátát szereti, így ez készült. Néhány gondolatot meg is osztottam a bécsi krumplisaláta kontra majonézes krumplisaláta kérdéskörben, ebben a posztban. Jelen bejegyzésben viszont a borjú bécsié a fõszerep, így inkább ezzel folytatom.

Tudom, hogy minden gasztrobloggernek van egy kiló száznapos borjúhús a tarsolyában, ha borjú bécsit szándékozik készíteni, de én megmondom õszintén, hogy a felhasznált borjú születésekor és elejtésekor sem voltam jelen, így azt, hogy éppen száznapos lett volna, nem állítom. Kellemesen szaftos, puha és omlós volt a bécsi szelet, annyi biztos.

A borjú bécsi igazából nem egy átlagos rántott hús, eleve az alapanyag megérdemli, hogy betartsunk néhány szabályt az elkészítése során. Hogy ez mennyire igaz, inkább utalok egy számomra érdekes és érdemleges cikkre Csíki Sándortól, hogy a fentiek ne csak az én "heppemnek" tûnjenek:

A RÁNTOTT SZELET - készítésének 10 titka

Persze én csak úgy egyszerûen adtam elõ a borjú bécsi elkészítését: odafigyeltem, amire kellett, de nem spiláztam túl.

A szép, vékony szelet - 2-3 mm vastag - borjúcombokat enyhén klopfoltam fólia alatt, majd sóztam, borsoztam és ...

Folytats a blogon ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s