Burgundi marharagu (boeuf bourgignon)
sponsored links
Nagyon régóta tologattam ezt a bejegyzést, nem egy villám mozzanat a megírása sem és az elkészítés sem...(de megéri!) Kedvenc gasztrojelenségem, Julia Child klasszikus receptje. Vörösboros, súlyos, mélytüzû étel, igazi pasis, hétvégi kaja, ebben a kategóriában valódi gyöngyszem. Isteni vasárnapi ebédre burgonypürével, vagy estére jóféle kenyérrel szaftját mártogatva... hasunkra azért vigyázzunk! :) Augusztusban a férjem születésnapjára is ezzel készültem. Egyébként akkoriban (augusztus 15-én) lett volna Julia 100. születésnapja is, így hát adott volt, hogy mivel is fogunk ünnepelni! Korábban pedig szintén egy jeles eseménykor is ez volt a menü, barátaink látogatásakor. Mi más is lehetett volna? :)
Titka a pácolás, és a lassú fõzés, illetve sütés. Elõzõ este kell bekészíteni a bepácolt husit és zöldségeket, majd másnap elõpirítani, és betolni a sütõbe, vagy lassú tûzön a tûzhelyen rotyogtatni. S bár kicsit babrás, érdemes nekiállni, mindenképpen nagy élményben lesz részünk! Nem is ragozom, jöjjön a recept!
Burgundi marhatokány
Hozzávalók:
- 1 kg marhalapocka
- 15 dkg szalonna
- 6 ek olaj (vagy mangalicazsír) ...