Malac-gulyás a sütõbõl
sponsored links
Ez a módszer olyan embereknek való, akik hozzám hasonlóan utálják, amikor a pörköltszag mindenbe beeszi magát fõzés közben. Én nem vagyok nagy pörkölt rajongó, ha a férjemnek nem a pörkölt alapú ételek lennének a kedvencei, talán sose csinálnék. Neki szívesen elkészítem, de nagyon nem szeretem, amikor az egész lakásban tömény kajaszag van, és még a hajamból is ez árad.
Ma, amikor a férjem azt mondta, hogy gulyáslevest enne, eszembe jutott a Jamie Oliver féle, sütõben készülõ pörkölt, és úgy döntöttem, hogy a gulyást is sütõben fogom elkészíteni. Igaz, a fõzés elsõ fázisa tûzhelyen történik, de a legszagosabb része a sütõben zajlik, így a lakásban nem lesz olyan tömény a pörkölt illat, sokkal könnyebben kiszellõzik. A végeredmény tökéletes gulyás, talán egy kicsit még intenzívebb ízzel. Hirtelen jött a kívánság, nem volt itthon marhahús, ezért most malacból fõztem.
Nézzétek el nekem, hogy a kép kivételesen nem a sajátom, mert a sötét, borús idõ miatt egyszerûen nem tudtam elfogadhatót készíteni. (De pontosan így nézett kis az én gulyásom is. :) (Kép forrása itt)
Hozzávalók:
80 dkg malac comb (csont és bõr nélkül)
1 púpozott evõkanál kacsazsír
2-3 fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
2 nagyobb paradicsom
2 nagyobb paprika ...